Υ.ΠΑΙ.Θ | Τα σχολεία μας είναι ασφαλή και τα μέτρα ακολουθούνται με υποδειγματικό τρόπο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, παρακολουθείται πολύ στενά η εξέλιξη της πανδημίας και τα μέτρα στα σχολεία ακολουθούνται με υποδειγματικό τρόπο.

Ύστερα από τρεις εβδομάδες και πλέον λειτουργίας των σχολείων, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, οι μαθητές που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό είναι το 0,016% του συνόλου, οι εκπαιδευτικοί το 0,033%, τα τμήματα σχολείων που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους είναι στο 0,33% του συνόλου των τμημάτων, και τα σχολεία που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους στο 0,1% του συνόλου.

Παρατήρησε περαιτέρω πως τα κρούσματα είναι γεωγραφικά αποσπασματικά και χωροταξικά μεμονωμένα, γεγονός που δείχνει ότι  δεν υπάρχει διασπορά εντός των σχολικών μονάδων, και ως εκ τούτου τα σχολεία θεωρούνται ασφαλή.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, παράγοντες του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν, σε άτυπη ενημέρωση, ότι «δεν υπάρχει καμία τάση μεταφοράς του ιού από έναν μαθητή σε άλλον και δεν υπάρχει καμία ένδειξη διασποράς του ιού σε κανένα σχολείο».

«Τα μέτρα στα σχολεία ακολουθούνται με υποδειγματικό τρόπο, με τα ελάχιστα κρούσματα να αντικατοπτρίζουν τη διασπορά στην κοινότητα, χωρίς να αποτελούν πηγή διασποράς», ανέφερε η ενημέρωση.

Διαβεβαιώθηκε, επίσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι από το υπουργείο παρακολουθείται «πολύ στενά» η εξέλιξη της πανδημίας και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων και είναι «σε συνεχή εγρήγορση για επικαιροποίηση των μέτρων αν χρειαστεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.