Τράπεζα Θεμάτων | Ανάρτηση 2.000 θεμάτων οκτώ μαθημάτων της Α΄ Λυκείου

Ανάρτηση 2.000 θεμάτων οκτώ μαθημάτων της Α΄ Λυκείου στην Τράπεζα Θεμάτων. Ο συνολικός αριθμός θα ξεπεράσει τις 10.000.

Σε κάθε γραπτώς εξεταζόμενο μάθημα της Α΄ Λυκείου θα μπαίνουν τέσσερα θέματα, δύο από τον διδάσκοντα το μάθημα και δύο από την Τράπεζα.

Το εναρκτήριο λάκτισμα της Τράπεζας Θεμάτων στο λύκειο θα δοθεί με την ανάρτηση αρχικά 2.000 θεμάτων για τα οκτώ μαθήματα της Α΄ Λυκείου. Στελέχη του υπουργείου Παιδείας, ανέφεραν ότι είναι δεδομένο πως ο συνολικός αριθμός των θεμάτων θα ξεπεράσει τις 10.000 στην πρώτη φάση οργάνωσης της Τράπεζας.

Ειδικότερα, η οργάνωση της Τράπεζας Θεμάτων θα γίνει με κονδύλια του ΕΣΠΑ και, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) Γιάννης Αντωνίου, προχωράει η προκήρυξη για την πρόσληψη των ατόμων που θα μετέχουν στην οργάνωση της Τράπεζας. Συγκεκριμένα θα προσληφθούν θεματοδότες – καθηγητές λυκείου που θα δημιουργήσουν θέματα, την έγκριση των οποίων θα αναλάβουν οι συντονιστές.

Τα 2.000 πρώτα θέματα έχουν επιλεγεί από την προηγούμενη Τράπεζα Θεμάτων, που οργανώθηκε το 2013-2014, και γι’ αυτό εργάστηκαν στελέχη του ΙΕΠ.

Από την Τράπεζα θα επιλεγούν φέτος τα δύο θέματα κατά τις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου. Τα θέματα της Τράπεζας θα είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας. Σε κάθε γραπτώς εξεταζόμενο μάθημα της Α΄ Λυκείου θα μπαίνουν τέσσερα θέματα, δύο από τον διδάσκοντα το μάθημα και δύο από την Τράπεζα.

Πολιτική στόχευση του υπουργείου Παιδείας είναι η Τράπεζα Θεμάτων να αξιοποιηθεί ώστε να υπάρχει έλεγχος της πορείας της διδακτέας ύλης σε όλα τα σχολεία και να μην εμφανίζονται στο τέλος σχολεία που έχουν μείνει πίσω στη διδασκαλία της ύλης ανά μάθημα.

Η δημοσιοποίηση των θεμάτων της Τ.Θ.Δ.Δ. για την Α΄ Λυκείου γίνεται για όλη την εκπαιδευτική αλλά και την ευρύτερη κοινότητα μέσω της ιστοσελίδας του ΙΕΠ.

  • Τα πρώτα θέματα για την Α΄ Λυκείου από το ΙΕΠ είναι διαθέσιμα, εδώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.