Κορωνοϊος: Τι είναι τα rapid tests;

Ξεκινούν σήμερα οι εκτεταμένοι έλεγχοι με rapid test για τον κορωνοϊό. το οποίο αναμένεται  να δώσει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα στο πόσο ψηλά είναι το επιδημιολογικό φορτίο.

Τι είναι τα rapid tests;

Τα rapid tests, σε αντίθεση με τα μοριακά, ανιχνεύουν το αντιγόνο του ίδιου του ιού, μέσα σε λίγα λεπτά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εγκυρότητα του τεστ μπορεί να αγγίζει και το 90%. Μάλιστα, οι φαρμακευτικές εταιρίες συμφωνούν στο ότι το rapid test έχει δύο μεγάλα πλεονεκτήματα: Το άμεσο αποτέλεσμα, καθώς και την χαμηλότερη τιμή.

Γώγος: αξιόπιστη, γρήγορη και αποτελεσματική διάγνωση

Για τα rapid tests τοποθετήθηκε χθες και ο λοιμωξιολόγος, Χαράλαμπος Γώγος, που τόνισε πως τα εν λόγω τεστ είναι αξιόπιστα και θα αποτελέσουν ένα ισχυρό «όπλο» για τους ειδικούς στον τομέα της Υγείας.

«Θα βοηθήσει ιδιαίτερα το rapid test. Ένα από τα προβλήματα που έχουμε τώρα και για τον έλεγχο διασποράς σε διάφορες ομάδες πληθυσμού και για τη διαδικασία του ελέγχου και της διαχείρισης ασθενών στα τμήματα Επειγόντων περιστατικών, είναι να έχουμε γρήγορη και αποτελεσματική διάγνωση και διαχωρισμό των θετικών από τα αρνητικά περιστατικά. Το να έχουμε σε λίγα λεπτά το αποτέλεσμα του τεστ, αν είναι και θετικά τα αποτελέσματα, τότε θα έχουμε ένα ισχυρό όπλο για ταχύτατη διάγνωση σε μεγάλο αριθμό. Αυτό θα βοηθήσει το σύστημα, αλλά και τον ασθενή που θα απομονώνεται γρήγορα» εξήγησε.

Αν λοιπόν τα rapid tests αποδειχθούν αξιόπιστα, που σύμφωνα με τον κ. Γώγο, φαίνεται πως θα είναι, τότε οι ειδικοί θα έχουν ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για ταχύτατη διάγνωση των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Χαρδαλιάς: πότε ξεκινούν και πού θα γίνονται 

Ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι  τα rapid tests θα γίνονται σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής, όπως και σε υπηρεσίες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα που κρίνονται απαραίτητες για την απρόσκοπτη, συνεχόμενη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας (σχολεία, μέσα μαζικής μεταφοράς και -κυρίως- νοσοκομεία). Συνεργεία των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ, θα βγουν σε χώρους εργασίας και χώρους συναθροίσεων στην Αττική, που βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας.

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για τον Covid-19, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.