Τηλεκπαίδευση | Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί

Τηλεκπαίδευση: Οι σχολικές μονάδες της Α/θμιας και B/θμιας εκπαίδευσης, λόγω της αναστολής λειτουργίας τους, υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη.  
Τηλεκπαίδευση

Τα σχολεία μας ξεκίνησαν να λειτουργούν κανονικά. Ωστόσο, προβλέπεται η δυνατότητα απουσίας μαθητών και εκπαιδευτικών για λόγους συναφείς με τον COVID-19 (ομάδες αυξημένου κινδύνου, ασθένεια από COVID-19 κ.ά.) καθώς επίσης η αναστολή λειτουργίας σχολικών τμημάτων ή μονάδων εξαιτίας εντοπισμού κρουσμάτων. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, προβλέπεται εφαρμογή της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε πλαίσιο που ορίζει νέα Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία, εφόσον παραμένει ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού, οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές που δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις παρούσες έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας λόγω της πανδημίας.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας – Μαθαίνουμε ασφαλείς

 

Διαβάστε επίσης

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση | Δωρεάν πρόσβαση από κινητά δίκτυα σε ψηφιακές πλατφόρμες του Υ.ΠΑΙ.Θ

 

Εκπαιδευτικός: Οδηγίες εγγραφής και χρήσης της πλατφόρμας Webex Meetings

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση: Οδηγίες Υλοποίησης με Cisco Webex Meetings

Διαβάστε όλες τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.