Σ. Ζαχαράκη / νέα δεδομένα: Με ένα κρούσμα κορωνοϊού κλείνει η τάξη, με περισσότερα όλο το σχολείο

Νέα δεδομένα προκύπτουν μετά τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, ότι «με ένα κρούσμα κορωνοϊού θα κλείνει το τμήμα μαθητών ενώ με περισσότερα όλο το σχολείο». 

Όπως εξήγησε η κα Ζαχαράκη κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να αποτιμάται ξεχωριστά από τους ειδικούς , θέτοντας ως υποθετικό παράδειγμα ακόμα και το κλείσιμο σχολείου με τρία κρούσματα του ιού συνολικά, εάν τα στοιχεία που προκύπτουν δείχνουν «ευρεία διασπορά».

«Παρατηρούμε τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, πρώτιστο μέλημα είναι η υγεία κι η ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του οικογενειακού περιβάλλοντος. Θα δείτε ότι κάθε περίπτωση θα παρατηρείται σχολαστικά», σημείωσε η υφυπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ήταν μεγάλη η προσμονή για το άνοιγμα των σχολείων σε νέες συνθήκες», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως ανησυχία υπάρχει για το να συνεχίσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

«Τα παιδιά έμειναν πολύ καιρό εκτός σχολείου. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να επανασυνδεθούν και φυσικά να γίνει αυτό με όρους ασφάλειας», δήλωσε η κ. Ζαχαράκη, ξεκαθαρίζοντας πως σε κάθε περίπτωση η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης είναι έτοιμη να τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση που σχολεία κλείνουν μαζικά.

Υπενθυμίζουμε ότι λίγες ημέρες πριν ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας  στο Mega σχετικά με τα επικρατέστερα σενάρια λειτουργίας των σχολείων σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα κορωνοϊού σε σχολική αίθουσα δήλωσε ότι «μέχρι δύο κρούσματα σε ένα σχολείο, θα μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του. Αν έχουμε τρία κρούσματα και πάνω μπορεί να χρειαστεί να κλείσει ακόμη και ολόκληρο συγκρότημα».

 

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

              

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.