Ν. Κεραμέως: Με μέσο όρο 17 μαθητές δεν αραιώνονται οι τάξεις

Άνοιγμα σχολείων: Στα ζητήματα για τo “σπάσιμο” των τμημάτων στα σχολεία αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση  κατά την παρουσίαση των μέτρων για τη νέα ακαδημαϊκή και σχολική χρονιά.

¨Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται αφενός επειδή ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη στη χώρα είναι 17 παιδιά πλην ειδικών σχολείων που έχουν μικρότερο Μέσο Όρο”.

Η επιτροπή υπήρξε αυστηρή στο να περιορίσουμε τη διασπορά και προέβλεψε υποχρεωτική χρήση μάσκας και 14 άλλα μέτρα“, είπε, ενώ αναφέρθηκε και στο γιατί δεν έγινε δεκτή η πρόταση να οδηγηθούμε σε βάρδιες πρωί-απόγευμα:

Βλέπω συχνά να αναφέρεται “γιατί όχι πρωινή και απογευματινή βάρδια“. Το αξιολογήσαμε και αυτό, αλλά αφενός έχουμε  17 μαθητές ανά τάξη κατά μέσο όρο και επίσης τι θα γινόταν με τους γονείς που θα έπρεπε να κρατάνε τα παιδιά εναλλάξ; Τρίτον δε θα επαρκούσε το εκπαιδευτικό προσωπικό, και βεβαίως το κόστος θα ξεπερνούσε τα 10 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως“, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.