Νίκη Κεραμέως: Aπομακρύνεται άμεσα ο κ. Κωνσταντίνος Καλέμης

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέωςαπομακρύνεται άμεσα ο κ. Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, για ρατσιστική συμπεριφορά.

Όπως δήλωσε η κα Κεραμέως: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Υπενθυμίζουμε ότι σάλος ξέσπασε για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης που αποκάλεσε μέσω twitter, τον Γιάννη Αντετοκούμπο “μαϊμού” και «αράπη».

Όλα ξεκίνησαν από μία συνέντευξη του Greek Freak, στην οποία ο άσος του NBA δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών, αναλύοντας τις δυσκολίες που βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του στη χώρα μας. Στη σχετική ανάρτηση του «Πρώτου Θέματος», ο καθηγητής απάντησε χαρακτηρίζοντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο «μαϊμού», ενώ σε άλλο σημείο φέρεται να αποκαλεί τον Έλληνα μπασκετμπολίστα «αράπη», χρησιμοποιώντας και άλλες χυδαίες εκφράσεις.

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.