Μ. Τζούφη: Άμεση επιπλέον χρηματοδότηση για προσλήψεις εκπαιδευτικών και υποδομές

Την ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης στην Παιδεία και συνεργασία με τους δήμους ώστε να αυξηθούν οι αίθουσες και οι εκπαιδευτικοί, να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη για τη διαχείριση των επόμενων δύσκολων μηνών της πανδημίας τόνισε  η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη μιλώντας χθες στον ρ/σ “Στο Κόκκινο”.

Για τον κίνδυνο η επαναλειτουργία των σχολείων χωρίς τις κατάλληλες ενισχύσεις σε προσωπικό και μέσα να πολλαπλασιάσει τα κρούσματα του κορωνοϊού, η Μ. Τζούφη υπογράμμισε ότι μπορεί να υπάρξει συνεννόηση. Αλλά, όπως είπε, όταν ζητείται από την κοινωνία να πειθαρχήσει, αυτό πρέπει να γίνεται σε κλίμα εμπιστοσύνης. «Αυτή τη στιγμή είναι σαφές ότι υπάρχει δεύτερο κύμα πανδημίας και αγωνία ότι μπορεί να επιδεινωθεί τους φθινοπωρινούς μήνες. Πρέπει να υπάρξει ευρύτερη, διακοινοβουλευτική συνεννόηση. Πρέπει αφενός να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας σε όλες τις δομές του και ταυτόχρονα να υπάρξει συνεννόηση επισήμως για να θωρακιστούν και οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι οικογένειές τους. Απαιτούμε άμεση επιπλέον χρηματοδότηση για παραπάνω εκπαιδευτικούς και απαραίτητες υποδομές σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι είναι αναγκαίες «περισσότερες τάξεις με μικρότερο αριθμό μαθητών, με χρήση μάσκας, με ειδικές προδιαγραφές ανάλογα και με τα τοπικά επιδημιολογικά δεδομένα».

Σημείωσε εξάλλου ότι δε «βγήκαν» καθόλου θέσεις αναπληρωτών για παιδιά που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όπως και για τα προσφυγόπουλα και για τις ζώνες εκπαιδευτικής προτεραιότητας. «Για κρίσιμες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δεν έχει αποσαφηνιστεί το πώς θα στελεχωθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό αναπληρωτών. Κάνουμε έκκληση στο υπουργείο, που επί του παρόντος αδιαφορεί» ανέφερε.

Η Ν.Δ. θέλει σχολείο φιλελεύθερης απορρύθμισης.

Άλλαξαν 116 διευθυντές Εκπαίδευσης σε τρεις μέρες!

«Το σχέδιο – μνημόνιο Πισσαρίδη δεν έχει καμία χρηματοδότηση της Εκπαίδευσης, μόνο μέτρα διάλυσης της δημόσιας Παιδείας»

Το υπουργείο βιάστηκε να αλλάξει τους διευθυντές Εκπαίδευσης, τόνισε η Μ. Τζούφη καταγγέλλοντας ότι «μέσα στις τελευταίες τρεις – τέσσερις ημέρες μια πενταμελής επιτροπή άλλαξε 116 διευθυντές Εκπαίδευσης». «Ο στόχος της Ν.Δ. είναι το υποταγμένο στην αγορά σχολείο, ένα σχολείο φιλελεύθερης απορρύθμισης. Το σχέδιο – μνημόνιο Πισσαρίδη δεν έχει καμία χρηματοδότηση της Εκπαίδευσης, μόνο μέτρα διάλυσης της δημόσιας Παιδείας. Κι αυτό το επιλέγει στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που έχει αποδειχθεί ότι μόνο το δημόσιο σύστημα Υγείας και Παιδείας μπορούν να στηρίξουν την κοινωνία σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, της πολύ μεγάλης υγειονομικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που αναμένεται από το φθινόπωρο» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.