Μητσοτάκης: Τέλος η διασκέδαση μέχρι να έχουμε μαζική ανοσία του πληθυσμού

Tο μεγάλο πρόβλημα είναι η διασκέδαση και όχι τόσο τα εστιατόρια. «Αν με ρωτήσετε με το χέρι στην καρδιά, το πιο πιθανό είναι ότι (η νυχτερινή διασκέδαση) δε θα λειτουργήσει μέχρι να έχουμε μία μαζική ανοσία του πληθυσμού»

«Η κατάσταση που βιώνει η χώρα από την τεράστια απειλή της πανδημίας είναι κρίσιμη» δήλωσε ερωτώμενος  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Alpha , τονίζοντας με έμφαση την τεράστια πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, απευθύνοντας έκκληση για συνέχιση της προσπάθειας και τήρηση των μέτρων προστασίας.

«Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι το λελογισμένο άνοιγμα που θα κάνουμε δεν θα οδηγήσει σε ένα τρίτο κύμα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «για να κάνουμε το μαζικό εμβολιασμό που θέλουμε θα χρειαστούν αρκετοί μήνες», συμπλήρωσε.

Τόνισε με έμφαση ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η διασκέδαση και όχι τόσο τα εστιατόρια. «Αν με ρωτήσετε με το χέρι στην καρδιά, το πιο πιθανό είναι ότι (η νυχτερινή διασκέδαση) δε θα λειτουργήσει μέχρι να έχουμε μία μαζική ανοσία του πληθυσμού» δήλωσε.

Εξηγώντας γιατί τα κρούσματα δεν έπεσαν όσο γρήγορα περιμέναμε, ο πρωθυπουργός είπε ότι τα μέτρα δεν ακολουθήθηκαν με την ένταση και τη συνέπεια που θα θέλαμε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ενόχλησή του για τη συζήτηση περί διπλών βιβλίων καταγραφής κρουσμάτων, τονίζοντας ότι αυτή υπονομεύει τους επιστήμονες που μας συμβουλεύουν.
«Είναι ψέματα ότι υπάρχει δεύτερο σύστημα καταγραφής» τόνισε. Ποτέ τα δεδομένα δεν είναι τέλεια, αλλά έχουμε καλά δεδομένα και με βάση αυτά παίρνουμε τις αποφάσεις μας. «Τα ίδια δεδομένα βλέπουμε όλοι», υπογράμμισε.

Κοιτάζοντας προς τα πίσω, και με βάση τη σημερινή γνώση, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι ίσως έπρεπε να κλείσει η Θεσσαλονίκη ίσως μία εβδομάδα νωρίτερα «αλλά τότε δεν υπήρχαν αιτήματα να κλείσουμε».

Επίσης, σημείωσε ότι αν κάτι θα έκανε διαφορετικά ήταν τον Ιούλιο να δώσει ένα ισχυρότερο μήνυμα ότι η πανδημία θα επανέλθει. Τόνισε όμως ότι «δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ο τουρισμός συνέβαλε» στην ένταση του δεύτερου κύματος.
«Καλώς κάναμε και ανοίξαμε τον τουρισμό, εισπράξαμε κάποιο όφελος, προφυλάσσοντας τον πληθυσμό» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι σε αυτές τις γιορτές πρέπει να αποφύγουμε τις μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι, να κάνουμε Γιορτές με την οικογένεια, το μέγιστο με συνολικά 9 άτομα.

Για το εμβόλιο δήλωσε ότι «είναι η πιο δυνατή αχτίδα αισιοδοξίας» και εκτίμησε ότι στις 30 Δεκεμβρίου θα εγκριθεί το πρώτο εμβόλιο και «εντός 48 ωρών θα το έχουμε και στη χώρα μας» και αμέσως θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.
Το εμβόλιο «θα το κάνω πρώτος, ή από τους πρώτους, μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και -γιατί όχι- με τους πολιτικούς αρχηγούς» δήλωσε.
«Ο Άγιος Βασίλης έχει ένα πράγμα στο σάκο του, εμβόλια» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε ως δύσκολο το διάστημα προς τα τέλη Οκτωβρίου όταν «διαπιστώσαμε την δυναμική της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων».
«Μέσα σε 5 ημέρες επιλέξαμε να πάμε σε ένα καθολικό lockdown» είπε και συμπλήρωσε ότι ήταν τόσο ανησυχητική αύξηση «ώστε θεωρώ ότι καλώς πήραμε δραστικά περιοριστικά μέτρα». Εκ των υστέρων όλοι μπορούν να είναι προφήτες, αλλά, όπως χαρακτηριστικά είπε, «η λάιτ βερσιόν δυστυχώς δεν δούλεψε και δεν δούλεψε πουθενά».

Όσον αφορά στο έργο που έχει γίνει στο ΕΣΥ, τόνισε ότι έχουν γίνει προσλήψεις 7.000 γιατρών και νοσηλευτών, ενώ αυξήθηκαν οι ΜΕΘ από 557 σε περισσότερες από 1.250 και πλέον είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.