Μητσοτάκης : Ο Άγιος Βασίλης έχει ένα πράγμα στο σάκο του, εμβόλια

«Η κατάσταση που βιώνει η χώρα από την τεράστια απειλή της πανδημίας είναι κρίσιμη» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Alpha , τονίζοντας με έμφαση την τεράστια πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, απευθύνοντας έκκληση για συνέχιση της προσπάθειας και τήρηση των μέτρων προστασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι δεν είναι έτοιμος να δώσει λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει η αγορά, πράγμα που θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα και κυρίως από την πίεση στο σύστημα υγείας.
«Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι το λελογισμένο άνοιγμα που θα κάνουμε δεν θα οδηγήσει σε ένα τρίτο κύμα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «για να κάνουμε το μαζικό εμβολιασμό που θέλουμε θα χρειαστούν αρκετοί μήνες».

Όπως είπε έδωσε εντολή να εκπονηθεί νωρίς ένα επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για covid-19, έτσι ώστε όταν έρθουν τα εμβόλια να εμβολιαστούν με ασφάλεια , οργάνωση και ιεράρχηση οι πολίτες.

Το εμβόλιο δήλωσε ότι «είναι η πιο δυνατή αχτίδα αισιοδοξίας» και εκτίμησε ότι στις 30 Δεκεμβρίου θα εγκριθεί το πρώτο εμβόλιο και «εντός 48 ωρών θα το έχουμε και στη χώρα μας» και αμέσως θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.
Το εμβόλιο «θα το κάνω πρώτος, ή από τους πρώτους, μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και -γιατί όχι- με τους πολιτικούς αρχηγούς» δήλωσε.
«Ο Άγιος Βασίλης έχει ένα πράγμα στο σάκο του, εμβόλια» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης τόνισε ότι στην Ελλάδα θα υπάρχουν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όπου θα εμβολιάζονται 2.117.440 συμπολίτες μας τον μήνα. Στα εμβολιαστικά κέντρα θα υπάρχουν δύο βάρδιες, πρωί – απόγευμα και θα δουλεύουν έξι μέρες την εβδομάδα, όχι την Κυριακή. Υπολογίζεται ότι κάθε συμπολίτης μας θα χρειάζεται περίπου 10 λεπτά για να εμβολιαστεί. Αν έρθουν παραπάνω εμβόλια στη χώρα μας, θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη του κυβερνητικού σχεδίου για να αναπτυχθούν περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, είπε ο υπουργός.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό αναφερόμενος στους τρόπους προγραμματισμού των πολιτών για να κάνουν το εμβόλιο, ανέφερε ότι «όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει θα χρησιμοποιήσουμε την άυλη συνταγογράφηση για να κλείνονται πολλά από τα ραντεβού». Σκοπός μας, τόνισε είναι «να πάμε εμείς στους πολίτες και να τους προτείνουμε τα δύο ραντεβού για τις δύο δόσεις εμβολιασμού» είπε χαρακτηριστικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για τον Covid-19, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.