κ.κ. Ιερώνυμος: H Εκκλησία προτείνει ημέρα αγιασμού στα σχολεία να οριστεί η 15η Σεπτεμβρίου

Μετά τη μετάθεση του πρώτου κουδουνιού στις 14 Σεπτεμβρίου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ένα νέο πρόβλημα προκύπτει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η Εκκλησία θα προτείνει ημέρα αγιασμού στα σχολεία να οριστεί η 15η Σεπτεμβρίου, δηλαδή η επομένη από το άνοιγμα των σχολείων.

Η έναρξη λειτουργίας των σχολείων φέτος θα πέσει την ίδια ημέρα με την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, πράγμα το οποίο δυσκολεύει τη μετάβαση των κληρικών στα κατά τόπους σχολεία εξαιτίας του αυξημένου λειτουργικού προγράμματος της ημέρας.

«Ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Γιατί στις 14 θα έχουν λειτουργίες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες», είπε στο πρακτορείο Ορθοδοξία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες για το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι αυτός θα γίνει ανά τάξη και σε εξωτερικό χώρο και θα διεξαχθεί στο άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός λόγω της πανδημίας του κορωναϊού.

Λύση για το πως θα γίνει ο αγιασμός στα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου βρήκαν υπουργείο Παιδείας και Εκκλησία.

Όπως μεταδόθηκε από την ΕΡΤ αποφασίσθηκε να μην πάει για τις 15 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μην δημιουργηθούν δυσλειτουργίες στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Ο αγιασμός θα γίνει κανονικά στις 14/09, αλλά μετά τις 11 το πρωί.

Αρχικά υπήρξε η σκέψη ο αγιασμός να μεταφερθεί μία ημέρα μετά το άνοιγμα των σχολείων λόγω της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, καθώς οι κληρικοί θα έπρεπε να βρίσκονται στους Ιερούς Ναούς, τουλάχιστον μέχρι στις 11 το πρωί.

 

              

 

  • Εκκλησία – Παιδεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.