Κεραμέως: Εκ περιτροπής μαθήματα και προαιρετική η επιστροφή μαθητών στα σχολεία

Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου, στις 18 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Πρώτης & Δευτέρας Λυκείου, και του Γυμνασίου, ενώ τα νηπιαγωγεία και δημοτικά παραμένουν κλειστά τουλάχιστον έως την 1 Ιουνίου. Κλειστά παραμένουν και τα ειδικά σχολεία.
Στις 15 Ιουνίου ορίζεται η ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών για τα Γενικά Λύκεια και η 16η Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία των σχολείων περιλαμβάνει εκ περιτροπής μαθήματα Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και Τρίτη – Πέμπτη για τους μαθητές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων, παράταση του σχολικού έτους έως τις 12 Ιουνίου, έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς την 1η Σεπτεμβρίου. Θα είναι προαιρετική χρήση μάσκας στην τάξη και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα μη προσμετρώμενης απουσίας για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο (βάσει δήλωσης γονέα/κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι όπως έχει οριστεί από την Επιτροπή, ή περίπτωση ατόμου που νοσεί), αλλά και η ειδική μέριμνα για τους για τους εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας.
Ειδικότερα, το επόμενο διάστημα οι διευθυντές θα κληθούν να καταγράψουν ποιοι μαθητές θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα στην τάξη και ποιοι εξ αποστάσεως. Άλλωστε, όπως ανακοινώθηκε χθες υπάρχει πρόβλεψη για εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές που έχουν κάποιο λόγο υγείας ή έχουν οικογενειακό μέλος που ανήκει σε ευπαθή ομάδα. Με βάση τον αριθμό των μαθητών που θα επιλέξουν τα δια ζώσης μαθήματα, θα διαμορφωθεί η κατανομή τους στις αίθουσες κάθε σχολείου, ενώ δεν αποκλείεται και η εκ περιτροπής (ανά τάξη) προσέλευση.

Δεν θα πραγματοποιηθούν ενδοσχολικές, προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα εστιάσουν στα κεφάλαια που δεν έχουν διδαχθεί.

Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν το τέλος του πρώτου δεκαήμερου του Ιουνίου, ώστε να μείνει χρόνος για την προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και τους αποφοίτους.

Δείτε εδώ όλο το σχέδιο για την παιδεία (pdf)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.