Επιμένει η Ν. Κεραμέως για άνοιγμα των σχολείων πριν τα Χριστούγεννα

Βασική προτεραιότητα για τη Νίκη Κεραμέως παραμένει  το άνοιγμα των σχολείων πριν από τις γιορτές και με πρώτα τα δημοτικά σχολεία.

Το άνοιγμα των σχολικών μονάδων πριν τις γιορτές ως βασική της προτεραιότητα, επανέλαβε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε ραδιοφωνική συνέντευξή της στο Θέμα fm, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις με την επιτροπή των ειδικών θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα, όταν θα δρομολογηθούν και οι σχετικές αποφάσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα γίνουν rapid tests στα σχολεία, η υπουργός τόνισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση.

Αντίθετα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει «έξυπνα», στοχευμένα rapid tests ανίχνευσης κορωνοϊού στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, πριν την επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κυβερνητικοί κύκλοι επίσης επισημαίνουν ότι πλέον τα Rapid tests επεκτείνονται δειγματοληπτικά και στους  μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και στους παιδικούς σταθμούς.

Άλλωστε και  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Στέλιος Πέτσας στις 24 Νοεμβρίου είχε προαναγγείλει «δειγματοληπτικούς ελέγχους στα παιδιά όλων των βαθμίδων» ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει «σχέση της θετικότητας των μαθητών των σχολείων σε σχέση με την υπόλοιπη κοινότητα».

Σε ότι αφορά το άνοιγμα των σχολείων και παρά τις πληροφορίες ότι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, εχθές άφησε να εννοηθεί ότι την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστούν εκ νέου τα σενάρια για την άρση των περιοριστικών μέτρων, συνεπώς και για το άνοιγμα των σχολείων. Συγκεκριμένα σημείωσε πως στον σχεδιασμό για τον σταδιακό τερματισμό της καραντίνας θα συμπεριληφθεί και το τι θα γίνει με τις σχολικές μονάδες δηλαδή, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια.

«Τα σχολεία μας είναι ασφαλή. Τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό τόσο εύκολα μεταξύ τους. Τηρούνται τα μέτρα και αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς μας και στα παιδιά. Επομένως, τα σχολεία είναι η πρώτη δραστηριότητα που μπορεί να ανοίξει. Μετά το λιανεμπόριο και οι άλλες δραστηριότητες, πάντα με την προϋπόθεση ότι θα πέφτουν τα κρούσματα και θα μειώνεται η πίεση», σημείωσε.

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.