Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν από την κυβέρνηση να πάρει τώρα μέτρα για τα ειδικά σχολεία.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση ενέχει τον κίνδυνο η κατάσταση να ξεφύγει στα Ειδικά Σχολεία  (όπως έγινε άλλωστε και στην κοινωνία)  με ολέθρια αποτελέσματα. Τονίζουν για μια ακόμη φορά ότι οι δομές Ειδικής Αγωγής διαχειρίζονται άτομα που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και οποιοσδήποτε πολιτικά  ανεύθυνος χειρισμός ισοδυναμεί με έγκλημα.

Διεκδικούν

  • Συνεχή και στενή ιατρική παρακολούθηση των μαθητών και των εργαζομένων των Ειδικών Σχολείων με συχνά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με οδηγίες και ιατρική καθοδήγηση για καθημερινά ζητήματα που προκύπτουν.
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στα Ειδικά σχολεία με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες. Να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες υποδομές για τον σκοπό αυτό.
  • Άδειες στους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, χωρίς τους περιορισμούς που βάζει η υπουργική απόφαση.
  • Κάλυψη των αναγκών με το απαραίτητο προσωπικό (Εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ-ΕΒΠ- καθαριότητας) στα Ειδικά Σχολεία με πρόβλεψη για την αναπλήρωση των εργαζομένων που βρίσκονται ή θα βγουν σε άδεια.
  • Επάρκεια σε όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.
  • Αύξηση των δρομολογίων των μέσων μεταφοράς και μείωση των μεταφερόμενων μαθητών ανά μέσο. Αποκλειστικά Δημόσιες και Δωρεάν σχολικές μεταφορές με οχήματα που να είναι αποκλειστικής χρήσης από τα σχολεία.
  • Τα παιδιά που λόγω σοβαρών νοσημάτων παραμένουν στο σπίτι τους, να υποστηριχτούν διεπιστημονικά με κάθε πρόσφορο μέσο, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Χωρίς τα παραπάνω εξειδικευμένα μέτρα η συνέχιση λειτουργίας των Ειδικών σχολείων ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Αν δεν εφαρμοστούν άμεσα, οι εκπαιδευτικοί ζητούν να τεθούν σε αναστολή λειτουργίας όλα τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα Ειδικά Σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, όπου υπάρχει ακόμη πιο σοβαρό πρόβλημα διασποράς του ιού και μεγάλη πίεση στις μονάδες νοσηλείας, με ιδιαίτερη έμφαση στα σχολεία που αντιμετωπίζουν έντονα κτηριακά προβλήματα.

Ανακοίνωση της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.