Εγκύκλιος | Aποτύπωση ημερήσιου προγράμματος διδασκαλίας εξΑΕ, για κάθε εκπαιδευτικό!

Με τον μανδύα του Εγχειριδίου Χρήσης Πύλης myschool για την εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (εξΑΕ), το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να ελέγξει και να αποτυπώσει τη λειτουργικότητα προγραμμάτων εξΑΕ του κάθε εκπαιδευτικού με ημερήσια καταγραφή των ωρών που γίνεται το κάθε μάθημα.

Την εγκύκλιο υπογράφει η Γ.Γ. του Yπουργείο Παιδείας κυρία Αναστασία Γκίκα, με την οποία ζητείται από τους Διευθυντές των σχολείων η δήλωση – αποτύπωση λειτουργικότητας του ημερήσιου προγράμματος διδασκαλίας εξΑΕ, ανά εκπαιδευτικό.

Ημερήσιο Πρόγραμμα εξΑΕ

Η σχετική φόρμα, σύμφωνα με τις οδηγίες, είναι προσβάσιμη μέσω της διαδρομής του μενού COVID-19 → Ημερήσιο πρόγραμμα στην εξΑE.

Το πρόγραμμα έρχεται προ-συμπληρωμένο με τις ώρες που έχουν δηλωθεί στο ωρολόγιο πρόγραμμα της μονάδας (ειδάλλως έχει μηδενικά) και στη  συνέχεια ο χρήστης μπορεί να διαφοροποιήσει μεμονωμένα ημερήσια πεδία, αποθηκεύοντας την τελική εκδοχή με χρήση του εικονιδίου .

Αν το σύνολο των ωρών ανάθεσης για ένα εκπαιδευτικό είναι μεγαλύτερο από τις ώρες υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου που έχει να προσφέρει ως  υπηρέτηση στο συγκεκριμένο φορέα (συμπεριλαμβάνονται και οι τυχούσες υπερωρίες) εμφανίζεται κόκκινο υπόβαθρο στο κελί για να προειδοποιήσει για  διόρθωση ενώ δεν επιτρέπεται η αποθήκευση.

Υλοποίηση προγράμματος εξΑΕ  

Η λειτουργικότητα αφορά σε μια γενική αποτύπωση του ημερήσιου προγράμματος διδασκαλίας εξΑΕ, ανά εκπαιδευτικό. Η σχετική φόρμα είναι προσβάσιμη  μέσω της διαδρομής του μενού COVID-19 → Υλοποίηση προγράμματος εξΑΕ

Με επιλογή του εικονιδίου   *  ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μια εβδομάδα από μια αναπαράσταση ημερολογίου (βλ. Σχήμα 3), για την οποία στη συνέχεια μπορεί να καταχωρίσει το πώς υλοποιήθηκε η εξΑΕ, με τις εξής επιλογές:

Έγινε πλήρως
Έγινε μερικώς εξαιτίας

2.1 Τεχνικών προβλημάτων εξοπλισμού εκπαιδευτικών

2.2 Διακοπής Διαδικτύου εκπαιδευτικών

2.3 Τεχνικών προβλημάτων υπηρεσίας εξΑΕ

2.4 Έλλειψης εξοπλισμού εκπαιδευτικών

2.5 Απουσία εκπαιδευτικών

2.6 Άλλη αιτία:………………………………………

Δεν έγινε λόγω:
3.1 Τεχνικών προβλημάτων υπηρεσίας εξΑΕ 3.2 Απουσία εκπαιδευτικών

3.3 Άλλη αιτία:………………………………………

Σχήμα 3 Επιλογή εβδομάδας

Επισημαίνεται ότι η Υλοποίηση των προγραμμάτων εξΑΕ καταχωρίζεται από τις σχολικές μονάδες εβδομαδιαίως σύμφωνα με τις οδηγίες του επισυναπτόμενου εγχειριδίου χρήσης.

Τέλος, υπενθυμίζεται η υποχρέωση ημερήσιας καταχώρισης από τις ΔΙΠΕ/ΔΙΔΕ του αριθμού των νέων κρουσμάτων εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού στη σχετική λειτουργικότητα δήλωσης κρουσμάτων κορονoϊού στο πληροφοριακό σύστημα myschool.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Η Γ. Γ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΚΑ

  • To Εγχειρίδιο  Χρήσης Πύλης myschool για την εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση είναι διαθέσιμο, εδώ.

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.