Σχολεία: Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. εναρμονίζει την 7η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού  Αθλητισμού 2020 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020, η οποία θα  εορταστεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Με σύνθημα «Αθλούμαι-Μένω Υγιής –Μένω Ασφαλής» προτείνεται οι σχολικές μονάδες, να υλοποιήσουν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 εντός του σχολικού ωραρίου, και με  τον προσφορότερο στις δυνατότητές τους τρόπο, εκδηλώσεις αναφοράς – ιστορικής  αναδρομής, με διάρκεια μία (1) σχολική ώρα, για την Πανελλήνια-Ευρωπαϊκή Ημέρα  Σχολικού Αθλητισμού 2020. Σημειώνεται, ότι οι αθλητικές δράσεις μεμονωμένα ή  συνδυαστικά αναβάλλονται και εναλλακτικά μπορούν να υλοποιηθούν σε χρόνο που αυτό  θα είναι εφικτό και πριν την λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους, όταν οι υγειονομικές  συνθήκες λόγω της πανδημίας covid-19 το επιτρέψουν.

Κατά συνέπεια, προτεινόμενη δράση, τηρουμένων των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ  αναφορικά με την διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των συμμετεχόντων μαθητών – μαθητριών και εκπαιδευτικών είναι, η διοργάνωση ομιλιών με συναφείς θεματικές με τη δυνατότητα οι ομιλητές να είναι διακεκριμένοι αθλητές/τριες.  Βασικός άξονας παραμένει η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για την συμμετοχή τους σε  οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής  κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή,  με τελικό προοπτικό στόχο ένα σωστό τρόπο ζωής και την ενίσχυση – προαγωγή των  θεμελιωδών αρχών και αξιών του Αθλητισμού ώστε ειδικότερα:  ∙

Να ενισχυθεί το προφίλ της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού στα σχολεία.

Να προωθηθεί η κοινωνική ενσωμάτωση και η ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των  μαθητών /τριών.

Να ενισχυθεί η Φυσική Αγωγή με την επικοινωνία ανάλογων δράσεων που υλοποιούνται  σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Το έγγραφο εδώ

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.