Γιαμαρέλλου | Νηπιαγωγεία-Δημοτικά πρέπει να ανοίξουν, Γυμνάσια-Λύκεια θα εξαρτηθεί

Παρά την ανησυχία που προκαλούν τα αυξημένα νούμερα στα κρούσματα, ιδίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, το άνοιγμα των σχολείων είναι σε πρώτη προτεραιότητα καθώς οι ειδικοί, κυρίως δε οι γιατροί από τις ΜΕΘ, απευθύνουν έκκληση ευθύνης στους πολίτες.

Η καθηγήτρια παθολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχη, αλλά και αυστηρή μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ1. Η καθηγήτρια, μάλιστα, δεν δίστασε να πει ότι κάθε πολίτης ξεχωριστά πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του και ότι από όλους εμάς μαζί αλλά και ξεχωριστά θα εξαρτηθεί το πότε θα υπάρξει χαλάρωση ων μέτρων και ουσιαστικά θα μπορέσουμε ξανά να κυκλοφορήσουμε έξω.

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για τον Covid-19, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Αναφερόμενη η καθηγήτρια στα σχολεία, δήλωσε ότι προσωπική της άποψη είναι να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία, εφόσον έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει υπερμετάδοση στο σχολικό περιβάλλον. Το πιο πιθανό, είπε, είναι να ανοίξει η  πρωτοβάθμια εκπαίδευση γύρω στις 7 Δεκέμβρη, καθώς μέχρι το κλείσιμο για τις γιορτές των Χριστουγέννων είναι αρκετές οι μέρες που μπορούν μαθητές και δάσκαλοι να βρεθούν όλοι μαζί ξανά στην τάξη. “Είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία των παιδιών, καθώς είναι εντελώς διαφορετικό πράμα να βρίσκεται το παιδί μπροστά σε μια άψυχη οθόνη κι αλλιώς στη ζωντάνια του σχολείου του. Τα παιδιά χρειάζονται μεγαλύτερη ψυχολογική υποστήριξη από τους μεγάλους και πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία τους. Εξάλλου η μετάδοση του ιού γίνεται στο σπίτι”, δήλωσε η κ. Γιαμαρέλλου.

Ερωτηθείσα, πάντως, αν θα ανοίξουν όλες οι σχολικές βαθμίδες, δήλωσε ότι “για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση,  θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων, τα μικρότερα παιδιά δεν μεταδίδουν”.

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για τον Covid-19, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.