Αγία Σοφία: Mουσουλμάνοι από όλες τις χώρες συρρέουν στην Πόλη για την προσευχή της 24ης Ιουλίου

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν εξαντληθεί όλα τα εισιτήρια από διάφορες μουσουλμανικές χώρες προκειμένου πιστοί να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη και να παρευρεθούν στη φιέστα της προσευχής που ετοιμάζει η τουρκική κυβέρνηση την Παρασκευή 24 Ιουλίου.

Ο Ερντογάν επιμένει ότι η απόφαση της Τουρκίας για την Αγία Σοφία δεν αφορά κανέναν και είναι εσωτερικό θέμα της Τουρκίας. Η Δύση εμφανίζεται αδιάφορη  απέναντι στην προκλητικότητα  της Άγκυρας, ενώ οι προετοιμασίες για να γίνει τέμενος ο χώρος έχουν ξεκινήσει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μαρίας Ζαχαράκη, στο ethnos.gr, τo 14 χιλιάδων τ.μ. χαλί έχει ήδη στρωθεί. Η παραγγελία είχε δοθεί από τον Ιούνιο και το πλήρωσε η ίδια η τουρκική προεδρία.

Σύμβολα που δεν πρέπει να βρίσκονται εντός της Αγίας Σοφίας επειδή δεν θα…  «συνάδουν» με την λειτουργία της ως τζαμί θα μεταφερθούν και θα εκτεθούν αλλού.

Θα διοριστούν δύο ιμάμηδες και τέσσερις μουεζίνηδες.

Επί 24 ώρες θα ακούγονται στίχοι από το κοράνι μέσα στο μνημείο.

Η Αγία Σοφία θα είναι κάθε μέρα ανοιχτή και για τις πέντε προσευχές.

Τα ψηφιδωτά θα μπορούν να τα βλέπουν συγκεκριμένες ώρες οι τουρίστες, οι οποίοι θα μπαίνουν ελεύθερα, χωρίς εισιτήριο.

Για τους επισκέπτες θα υπάρξουν ειδικές διευθετήσεις ώστε να μην μπορούν να πλησιάζουν το σημείο που θα γίνεται η μουσουλμανική προσευχή.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, διαβεβαίωσε ότι δεν θα αλλάξει το όνομα της Αγίας Σοφίας, καθώς και το 1453 αποκαλείτο «Μεγάλο Τζαμί Αγίας Σοφίας». Ανέφερε επίσης ότι με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί θα σταματήσει και η…  κατάρα του Μωάμεθ του Πορθητή, σύμφωνα με την οποία όσοι χρησιμοποιούν την Αγία Σοφία πέρα του σκοπού για τον οποίο ετάχθη είναι καταραμένοι.

Δείτε επίσης:

 

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

  • Ακολουθήστε μας στα social media:

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.