“Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”, από το 1973 αίτημα σε εκκρεμότητα !

«Μνήμη Πολυτεχνείου»

Ναι, φθείρεται και γερνά η μνήμη, μπερδεύοντας τις εποχές με τις φυσιογνωμίες, τα λόγια με τις πράξεις και τα σημαντικά με όσα τετριμμένα και ασήμαντα πέρασαν από το ρεύμα της ζωής. Αλλά δεν παύει ποτέ να διατηρεί ολοζώντανους τους αγώνες που σημαδεύουν τη μοίρα των λαών. Μην αμφιβάλλετε. Δεν είναι μάταιες οι θυσίες στο βωμό της ελευθερίας, ούτε μολύνονται τα ιδανικά που ανοίγουν τους ορίζοντες…

Και μπορεί, άμα παρακμάζουν οι ιδεολογίες να απλώνεται ομίχλη που περιορίζει την ορατότητα ή να αδρανούν οι πνευματικοί μηχανισμοί μιας χώρας, πλην όμως, κάποιες ιδέες -όπως αυτές που ξεπήδησαν τότε από το Πολυτεχνείο- δε σβήνουν.

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ!

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.