Γώγος: Δύσκολα τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη – Προσβλέπουμε στο εμβόλιο

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος υπογράμμισε ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

«H αναπαραγωγή του ιού είναι τέτοια που σε 15 μέρες με 1 μήνα μπορούμε να αποκλείσουμε την περαιτέρω ανάπτυξή του… αν εφαρμόσουμε τα μέτρα θα δούμε τα αποτελέσματα. Σε 15 μέρες με 1 μήνα θα δούμε αν τα μέτρα είναι αποτελεσματικά, αν όχι είμαστε εδώ για να τα παρατείνουμε, να τα κλιμακώσουμε ή να τα αποκλιμακώσουμε» ανέφερε ο κ. Γώγος.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι μπορεί να δούμε αυξημένα κρούσματα τις προσεχείς μέρες, καθώς αυτά σημειώθηκαν με τα προηγούμενα μέτρα σε ισχύ.

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο κύμα, βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη φάση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ίσως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο με υποδεκαπλάσιο αριθμό θυμάτων και κρουσμάτων από τα μεγάλα κράτη της Ευρώπης, και έτσι μπορούμε να δούμε τι μπορεί να συμβεί κι εδώ έχουμε ευκαιρία να δούμε και να προλάβουμε» υπογράμμισε.

«Προσβλέπουμε στο εμβόλιο», εξήγησε ο Χαράλαμπος Γώγος, «αυτός είναι ο τελικός στόχος μας, προσπαθούμε να συντηρήσουμε μια κατάσταση σε ένα επίπεδο χωρίς μεγάλες επιπτώσεις της πανδημίας για να φτάσουμε στις αρχές του χρόνου στον εμβολιασμό, έτσι ελπίζω, καταρχάς των υγειονομικών, για να αρχίσουμε να εμβολιαζόμαστε και μέχρι Απρίλιο – Μάιο να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε μεγάλο αριθμό πληθυσμού». Και συνέχισε:

«Μέχρι τότε πρέπει να παίρνουμε μέτρα γρήγορης διάγνωσης απομόνωσης κρουσμάτων πολλά τεστ, προληπτικά μέτρα, όπως αυτά που πήραμε τώρα, που είναι πολύ αυστηρά, και ελπίζουμε να αποδώσουν για να περιορίσουμε τη διασπορά στην κοινότητα ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα».

Εν τω μεταξύ σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη έθεσε σε εφαρμογή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα το σχέδιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Ο κ. Κικίλιας έχει καλέσει για να ενημερώσει τους αρμόδιους τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και ώρα 14:00, στο υπουργείο Υγείας.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο υπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για τον Covid-19, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.