ΦΕΚ: Τα κριτήρια επιλογής των 305 εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τα 61 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευση

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η νέα απόφαση για τις διαδικασίες Στελέχωσης, Κριτήρια Επιλογής και Καθήκοντα των Εκπαιδευτικών στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ).

Τροποποίηση της υπό στοιχεία 83691/Γ7/ 22-7-2011 απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων «Διαδικασίες Στελέχωσης και Καθήκοντα των Εκπαιδευτικών στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)» (Β΄1981).

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι:

Σε κάθε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αποσπώνται για τη στελέχωσή του συνολικά έως πέντε (5) εκπαιδευτικοί εκ των οποίων ο ένας τελεί χρέη Υπευθύνου λειτουργίας του ΚΠΕ και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί αποτελούν την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ. Ένας εκπαιδευτικός της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ δύναται να ορίζεται ως Αναπληρωτής Υπεύθυνος».

Η διάρκεια της απόσπασης των εκπαιδευτικών είναι ένα(1) έτος.

Οι υποψήφιοι για τις παραπάνω θέσεις απαιτείται να έχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τουλάχιστον καλή γνώση μίας ξένης γλώσσας εκ των επισήμων γλωσσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κριτήρια Επιλογής Υποψηφίων
1.Τα γενικά κριτήρια επιλογής Υπευθύνων ΚΠΕ, Αναπληρωτών Υπευθύνων ΚΠΕ και μελών της Π.Ο. των ΚΠΕ διακρίνονται στις ακόλουθες κατηγορίες κριτηρίων:
Ι. Επιστημονικής και παιδαγωγικής κατάρτισης και συγκρότησης, που προκύπτουν από τα συνυποβαλλόμενα αποδεικτικά στοιχεία.
ΙΙ. Υπηρεσιακής κατάστασης, επιμορφωτικού έργου άσκησης διοικητικών καθηκόντων, που προκύπτουν από τα συνυποβαλλόμενα αποδεικτικά στοιχεία.

  • Το ΦΕΚ με τα κριτήρια επιλογής είναι διαθέσιμο, εδώ.

 

              

 

ΚΠΕ – Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.