Φίλης για νομοσχέδιο ιδιωτικής εκπαίδευσης: Ένα νομοσχέδιο αντηχείο του Κοστέλο και των μνημονιακών πολιτικών.

Παραλειπόμενα από τη συζήτηση  στη Βουλή του νομοσχεδίου  του Υπουργείου Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο τομεάρχης Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, στη δευτερολογία του,  διάβασε το ακόλουθο απόσπασμα επιστολής:

«Το προτεινόμενο νομοσχέδιο ανατρέπει προηγούμενη μνημονιακή δέσμευση καθώς προβλέπει τη μεταφορά των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Παιδείας και την εκ νέου εισαγωγή μονιμότητας της απασχόλησης για τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων. Σύμφωνα με το προτεινόμενο άρθρο μια επιτροπή θα αντικαταστήσει τα δικαστήρια και θα έχει την εξουσία να αποφασίζει αν μια απόλυση θα είναι δικαιολογημένη ή όχι. Επίσης, τις τελευταίες εβδομάδες το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία κηρύσσει παράνομη την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που προωθείται στα ιδιωτικά σχολεία. Θα ήθελα να ζητήσω να ανακαλέσετε αυτή την εγκύκλιο ώστε να επιτραπεί στον ιδιωτικό τομέα να αξιολογήσει το προσωπικό του. Σε συμφωνία με τις δεσμεύσεις της αναμένουμε από την Κυβέρνηση να απόσχει από την κατάθεση του παρόντος σχεδίου νόμου στο Κοινοβούλιο. Αντ’ αυτού τα ζητήματα που ρυθμίζονται σε αυτό το νομοσχέδιο θα πρέπει να περιληφθούν στην αξιολόγηση της εκπαίδευσης».

Ποιος έχει συντάξει αυτές τις γραμμές; Ντέκλαν Κοστέλο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων. 

Ήταν μια επιστολή, συνέχισε ο Νίκος Φίλης, που εστάλη όταν ήμουν υπουργός για να παρεμποδίσει την κατάθεση και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση. Απαντήσαμε εμπράκτως, το καταθέσαμε και το ψηφίσαμε

Τι έχει σημασία, όμως. Αυτή η επιχειρηματολογία σας θυμίζει τίποτα; Ήταν η επιχειρηματολογία σήμερα της κυβέρνησης εδώ στη Βουλή, στο δικό της νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο αντηχείο του Κοστέλο και των μνημονιακών πολιτικών.

Η ΝΔ όταν κυβερνούσε με τον Σαμαρά πρωθυπουργό έλεγε «κι αν δεν είχαμε τα μνημόνια θα έπρεπε να τα εφεύρουμε». Αυτό κάνει σήμερα με το νομοσχέδιό της. Αυτοβούλως επαναφέρει τις μνημονιακές ρυθμίσεις επειδή είναι βαθιά γραμμένες στην ιδεολογική της ταυτότητα.

  • Ενημερώσου για όλα τα Εκπαιδευτικά Νέα στο ηλεκτρονικό, εκπαιδευτικό περιοδικό eDweek.gr

 

  • Ακολούθησέ μας στα social media

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.