Φάκελος μετατάξεις/αποσπάσεις εκπαιδευτικών | Εγκύκλιος Οδηγιών

Εγκύκλιο με οδηγίες σχετικά με αιτήσεις μετάταξης/απόσπασης εκπαιδευτικών που υποβάλλονται μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

  • Η εγκύκλιος με τις οδηγίες είναι διαθέσιμη, εδώ.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την έναρξη του Κύκλου του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας έτους 2020  (εγκύκλιος) στην ιστοσελίδα www.apografi.gov.gr.

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται θα πρέπει να πρέπει να λάβουν γνώση του Νόμου 4440/2016 καθώς και όλων των υπολοίπων εγκυκλίων που υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.apografi.gov.gr/kinitikotita/esk_thesmiko.html

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται σύμφωνα με τις οδηγίες από 4/12/2020 έως και 14/12/2020.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ ισχύουν τα παρακάτω:

1) Εντός δέκα ημερών από την ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων οι υπάλληλοι που διαθέτουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την προς κάλυψη θέση, υποβάλλουν, ηλεκτρονικά, αίτηση στην υπηρεσία υποδοχής.

Οι αιτήσεις προτίμησης μπορούν να υποβάλλονται για δέκα συνολικά θέσεις έως και τριών (3) φορέων κατ` ανώτατο όριο.

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α` 75) και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις.

2) Δεν επιτρέπεται η μετάταξη σε κατηγορία κατώτερης αυτής που αντιστοιχεί στα τυπικά προσόντα του υποψηφίου τόσο στο πλαίσιο του ΕΣΚ όσο και γενικότερα στο πλαίσιο των κείμενων διατάξεων γενικών ή ειδικών.

Τυχόν μετάταξη σε κατώτερη κατηγορία και δεδομένου ότι αποτελεί οιονεί υποβιβασμό, θα πρέπει να προβλέπεται ρητώς στις διατάξεις.

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καθώς και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας οφείλουν να εισέλθουν στο σύστημα, να λάβουν γνώση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί από τους εκπαιδευτικούς της αρμοδιότητάς τους και να αποστέλλουν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Διοίκησης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τμήμα Α’ Κινητικότητας Εκπαιδευτικού Προσωπικού Π.Ε. και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Τμήμα Β’ Κινητικότητας Εκπαιδευτικού Προσωπικού Δ.Ε. της ίδιας Διεύθυνσης, μόνο με email στο protocol@minedu.gov.gr και όχι ταχυδρομικά τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Δικαιολογητικά

1) Αίτηση του εκπαιδευτικού την οποία υπέβαλε στο apografi.gov.gr.

(Οι Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. θα αντλήσουν μόνες τους τις αιτήσεις όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων και έχει κλείσει το σύστημα για τους ενδιαφερόμενους. Εφίσταται η προσοχή στις Δ.Π.Ε. και Δ.Δ.Ε. που θα αντλήσουν τις αιτήσεις νωρίτερα (προκειμένου να έχουν τον χρόνο να ετοιμάσουν έγκαιρα τα δικαιολογητικά) να μεριμνήσουν ώστε να τις ελέγξουν εκ νέου, διότι μπορεί να υπάρξουν τροποποιήσεις ως προς τις προτιμήσεις αλλά και ανάκληση ολόκληρης της αίτησης).

Επιπλέον στο θέμα του διαβιβαστικού να αναφέρεται ρητά αν πρόκειται για αίτηση μετάταξης, απόσπασης ή αν περιλαμβάνει και τις δύο περιπτώσεις.

2) Απλό αντίγραφο πτυχίου ή πτυχίων

3) Πρόσφατο Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών, το οποίο να είναι πλήρες και να προκύπτει ότι ο εκπαιδευτικός έχει συμπληρωμένη διετία από την ημερομηνία διορισμού. Επιπλέον, να αναφέρονται και οι εκπαιδευτικές άδειες και οι άδειες άνευ αποδοχών. Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει χρήση να αναφέρεται ρητά.

4) Βεβαίωση ελέγχου γνησιότητας δικαιολογητικών προσωπικού μητρώου εκπαιδευτικού.

Όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά παρακαλούμε να αποστέλλονται σε ένα αρχείο pdf. για τον κάθε εκπαιδευτικό το οποίο θα έχει ως ονομασία το επώνυμο του εκπαιδευτικού, τον Αριθμό Μητρώου του και τη λέξη ΜΕΤΑΤΑΞΗ ή ΑΠΟΣΠΑΣΗ ή και τα δύο αν αφορά και τις δύο υπηρεσιακές μεταβολές. (π.χ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ-252525-ΜΕΤΑΤΑΞΗ.pdf)

Οι εκπαιδευτικοί δεν υποβάλλουν αίτηση για αποδέσμευση δεδομένου ότι υποβάλλοντας αίτηση μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας οι Υπηρεσίες οφείλουν να προβούν σε οφειλόμενες ενέργειες προκειμένου να τηρηθούν οι διαδικασίες όπως αναφέρονται στην παρ. 6 αρ.3 του Ν. 4440/2016 (224Α’) όπως ισχύει: «[…]

Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δύναται να μεταταγούν ή να αποσπαστούν σε φορείς της παραγράφου 1 μόνο μέσω του ΕΣΚ, τηρουμένων των ισχυουσών διατάξεων για την αποδέσμευσή τους από την άσκηση εκπαιδευτικών καθηκόντων».

Κατόπιν των ανωτέρω οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οφείλουν να προωθήσουν αρμοδίως τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών αρμοδιότητάς τους, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, το συντομότερο δυνατό προκειμένου τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ) να εξετάσουν τη δυνατότητα αποδέσμευσής τους από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα.

Επιπλέον, επισημαίνουμε την προσοχή σας, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων, κατά τον έλεγχο προϋποθέσεων μετακίνησης στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, όπως, για τις περιπτώσεις που δεν έχετε λάβει από την Υπηρεσία μας απάντηση σχετικά με την αποδέσμευση ή μη των εκπαιδευτικών, επιλέγετε από τον πίνακα Αποτέλεσμα Ελέγχου Προϋποθέσεων Μετακίνησης, το πεδίο «Ο Έλεγχος προϋποθέσεων μετακίνησης εκκρεμεί» και στις παρατηρήσεις συμπληρώνετε το ακόλουθο κείμενο: «Εκκρεμεί η έγκριση ή μη της αποδέσμευσης από την άσκηση των εκπαιδευτικών καθηκόντων, σύμφωνα με την παρ. 6 του αρ.3 του Ν.4440/2016 (ΦΕΚ 224Α’). Μόλις εκδοθεί η σχετική απόφαση από την Κ.Υ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. θα σας την αποστείλουμε αμελλητί.»

Τέλος, η επικοινωνία των εκπαιδευτικών για την πορεία της αίτησής τους θα γίνεται αποκλειστικά μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης όπου ανήκουν οργανικά, οι οποίες εφόσον χρειάζονται ενημέρωση ή επιπλέον διευκρινίσεις, θα επικοινωνούν με την Κεντρική Υπηρεσία.

Παρακαλούμε για την κοινοποίηση του παρόντος σε όλους τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.