Υπουργός Παιδείας: Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω

Αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας αλλά και η τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων, με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να πραγματοποιούν σήμερα συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, διαμηνύοντας την αντίθεσή τους στις προωθούμενες αλλαγές. Στο μεταξύ, μιλώντας στη Βουλή, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε δικαιωμένη για την πρωτοβουλία του υπουργείου να προχωρήσει σε ψήφιση της τροπολογίας για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μαθητών, οι οποίοι μένουν στο σπίτι και τόνισε πως “δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω”.
η υπουργός Παιδείας δήλωσε δικαιωμένη για την πρωτοβουλία του υπουργείου να προχωρήσει σε ψήφιση της τροπολογίας για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μαθητών οι οποίοι μένουν στο σπίτι, διαψεύδοντας σενάρια που την ήθελαν να υποχωρεί.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου, η Νίκη Κεραμέως είπε πως “δύο ημέρες τώρα έχουμε γίνει μάρτυρες μίας δίκης προθέσεων. Γιατί; Επειδή θεωρούμε υποχρέωση μας να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στα παιδιά αυτά που μένουν σπίτι”.

Σύμφωνα με την υπουργό, “παρά την εκστρατεία παραπληροφόρησης, χθες η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δήλωσε:

1ον) ότι είναι νόμιμος καταρχήν ο σκοπός της ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές με φυσική παρουσία και σε άλλους μαθητές με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται στην πρόσφατη ρύθμιση,
2ον) ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε συμβουλευθεί την Αρχή πριν τη διαμόρφωση της ρύθμισης και ενσωμάτωσε συγκεκριμένες προτάσεις της.

Συνεχίζοντας, η κ. Κεραμέως άφησε αιχμές λέγοντας πως “μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Αρχής, κάποιοι εν απογνώσει ψάχνουν νέες άμυνες, και προσπαθούν να συνεχίσουν την παραπληροφόρηση λέγοντας ότι δήθεν κάνουμε πίσω” και ξεκαθάρισε: “Ούτε βήμα πίσω. Προχωράμε όπως ακριβώς ξεκινήσαμε, για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος”.

Σχετικά με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η κα Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι συνεχίζεται κανονικά στις δομές που τελούν ακόμη σε αναστολή λειτουργίας ενώ υπογράμμισε ότι “η εκπαιδευτική κοινότητα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, αγκάλιασε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση: καταγράφηκαν σχεδόν 10 εκατομμύρια συμμετοχές μαθητών αθροιστικά σε ψηφιακές τάξεις, 113.000 εκπαιδευτικοί έχουν δημιουργήσει την προσωπική ψηφιακή τους τάξη, πάνω από 1 εκατομμύριο μαθητές και σχεδόν 200.000 εκπαιδευτικοί έχουν εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, 150.000 παιδιά παρακολουθούν καθημερινά την εκπαιδευτική τηλεόραση, ενώ πάνω από 96% των μαθημάτων των Πανεπιστημίων διενεργούνται κανονικά μέσω τηλεδιάσκεψης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.