Υπουργείο Παιδείας: «Αντικαταστήσαμε τα καλλιτεχνικά μαθήματα λόγω χαμηλής συμμετοχής και «σποραδικότητας»

Το υπουργείο παιδείας εξέδωσε εχθές 18 Ιουνίου ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει «fake news τον εξοβελισμό της τέχνης από τα σχολεία»,  μετά τις έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών και πολιτών για την κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο λύκειο.

Σχετικά Άρθρα

 

Οι Ενώσεις των εκπαιδευτικών καταγγέλλουν πως με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας κ. Σοφίας Ζαχαράκη καθορίζεται το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων για τις Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις του Γενικού Λυκείου στο οποίο καταργούνται τα μαθήματα των Εικαστικών (Καλλιτεχνική Παιδεία, Ελεύθερο και Γραμμικό σχέδιο) από το Γενικό Λύκειο.

Σχετικά Άρθρα

 

Το υπουργείο απάντησε πως στην Α’ Λυκείου η Μουσική και τα Καλλιτεχνικά υπήρχαν ως μαθήματα επιλογής, και οι μαθητές μπορούσαν να παρακολουθήσουν ένα από αυτά, το οποίο διδασκόταν 2 ώρες εβδομαδιαίως. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, είχε παρατηρηθεί χαμηλή συμμετοχή και «σποραδικότητα» στα εικαστικά και στη μουσική αθροιστικά, με το 7,9% να παρακολουθεί το μάθημα των εικαστικών το έτος 2018-2019 και 9% την σχολική χρονιά 2019-2020.

Στην ίδια ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι, τα μαθήματα «δεν μπορούσαν να υπηρετήσουν το σκοπό τους» και «εν ολίγοις, αντικαταστάθηκαν μαθήματα που δεν λάμβαναν χώρα παρά σε περιορισμένο βαθμό από μαθήματα ενταγμένα στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα τα οποία παρακολουθούνται από όλους τους μαθητές», όπως αγγλικά, πληροφορική, φυσική αγωγή και η εισαγωγή μιας δεύτερης ξένης γλώσσας.

  • Ακολουθήστε μας στα social media:

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.