Θεοδωρικάκος: Νέος ΑΣΕΠ με αξιοκρατικές, δίκαιες και αντικειμενικές διαδικασίες

Εκσυγχρονισμό του από 25ετίας θεσπισμένου “νόμου Πεπονή”  προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος,  με πανελλήνιες εξετάσεις και ψυχομετρικά τεστ για την πρόσληψη σε όλους τους τομείς του Δημοσίου.

Επανέλαβε δε  ότι «στο Δημόσιο θέλουμε εκείνους που είναι πιο άξιοι και μπορούν να αποδείξουν τις γνώσεις τους. Δεν αρκούν μόνο οι τίτλοι σπουδών αλλά οι πραγματικές ικανότητες και γνώσεις»,

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», των Νίκου Ρογκάκου και Παναγιώτη Στάθη, σημείωσε ότι «χρειάζεται εκσυγχρονισμός του από 25ετίας θεσπισμένου “νόμου Πεπονή”, ώστε να καταλαμβάνεται αξιοκρατικά, αντικειμενικά  και δίκαια κάθε θέση, από τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο. Κι αυτό να γίνεται σύντομα, καθώς σήμερα απαιτούνται 2-3 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η πρόσληψη».

Το νέο σύστημα θα ψηφιοποιήσει και θα εκσυγχρονίσει το ΑΣΕΠ και θα το κάνει πιο αξιοκρατικό, εγχείρημα που απαιτεί, κι ευελπιστεί να υπάρξει, διακομματική συναίνεση. Για το λόγο αυτό δήλωσε ότι την Παρασκευή συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, της «Ελληνικής Λύσης» και του «Μέρα25», ενώ την Πέμπτη θα συναντηθεί με εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι «θα γίνονται γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις κάθε χρόνο (ίσως και δύο φορές τον χρόνο, εάν απαιτηθεί), με βάση τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν, ώστε οι υποψήφιοι να διαγωνίζονται με γραπτή εξέταση για να αποδείξουν τις γνώσεις τους, ενώ θα υπάρξουν, με βάση την κυβερνητική πρόταση, τεστ δεξιοτήτων και ψυχομετρικά τεστ για ορισμένες ειδικότητες, όπως πχ οι φύλακες στις φυλακές». Συμπλήρωσε πως, σε ό,τι αφορά στην ύπαρξη μεταπτυχιακών τίτλων ή διδακτορικής διατριβής θα αναγνωρίζεται και θα μετράει, εφόσον αυτά είναι συναφή με τη θέση για την οποία εκδηλώνει ενδιαφέρον ο υποψήφιος».

Από όσα προκύπτουν από τις δηλώσεις Θεοδωρικάκου,  από τις ρυθμίσεις αυτές δε θα εξαιρεθούν και οι προσλήψεις στην εκπαίδευση.

Διαβάστε το άρθρο μας της 12ης Σεπτεμβρίου για να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη

Τ. Θεοδωρικάκος: Πώς θα γίνονται πλέον οι διαγωνισμοί προσλήψεων στο Δημόσιο

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.