Τ. Θεοδωρικάκος: Διερευνώ το εάν υπάρχει λύση στο θέμα του αποκλεισμού 1.837 εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου

Λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με τον αποκλεισμό 1.837 εκπαιδευτικών από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ (1ΓΕ/2019), επειδή δεν κατέθεσαν παράβολο αξίας 3 ευρώ, αναζητά ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί του Σχεδίου Νόμου για την Ιδιωτική Εκπαίδευση.

“Θα επανέλθω αφού πρώτα συζητήσω το θέμα με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, διότι είναι ένα θέμα, το οποίο αφορά τις διαδικασίες και τις λειτουργίες του ΑΣΕΠ” είπε ο υπουργός Εσωτερικών , μετά από σχετικές επισημάνσεις Βουλευτών, και σημείωσε τα εξής:

«Το ΑΣΕΠ έχει τη δική του λειτουργία. Είναι αυτοτελές όργανο. Δεν είναι νομικό πρόσωπο στο οποίο δίνει εντολή ο Υπουργός ούτε είναι, ούτε και θα έπρεπε να είναι. Θα συζητήσω μαζί του για να δούμε ποια είναι η λύση που θεωρεί ο Πρόεδρος και η διοίκηση του ΑΣΕΠ, που θα δείτε».

  • Ενημέρωση Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) 

«Για το πρόβλημα με τα παράβολα τώρα, δηλώθηκε αναμονή για το αποτέλεσμα της συνάντησης του Υπουργού Εσωτερικών με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ που έχει οριστεί για το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς να προδικάζεται από το Υπουργείο θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα.»

  • Ακολούθησέ μας στα social media

     

  • Ενημερώσου για όλα τα Εκπαιδευτικά Νέα στο ηλεκτρονικό, εκπαιδευτικό περιοδικό eDweek.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.