Έρχεται τροπολογία για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Έρχεται τροπολογία Κεραμέως στη Βουλή για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Τροπολογία που θα αντιμετωπίζει το θέμα που δημιουργήθηκε αναφορικά με την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών (αυτών που διορίστηκαν το 2020).

Το θέμα οφείλεται στο γεγονός ότι η μονιμοποίηση  των νεοδιοριζόμενων (δόκιμων) εκπαιδευτικών, προϋποθέτει ατομική αξιολόγηση, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας.

Για το λόγο αυτό πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν μονιμοποιούσαν τους εκπαιδευτικούς όπως όφειλαν με την παρέλευση δυο ετών.

Η τροπολογία θα άρει προσωρινά αυτό ο εμπόδιο του νόμου  4823/2021 , προκειμένου να γίνει η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Ο ισχύον  νόμος 4823/2021 για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών ορίζει τα εξής:

Στην περίπτωση που το έργο ενός δόκιμου εκπαιδευτικού, καθώς και μέλους του Ε.Ε.Π. ή Ε.Β.Π. αξιολογηθεί ως «μη ικανοποιητικό», κατά την αξιολόγηση που λαμβάνει χώρα στη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου, έστω και σε ένα από τα πεδία Α1, Α2 ή Β ή Α’ ή Β’, κατά περίπτωση, δε μονιμοποιείται αλλά μπορεί να επαναλάβει τη διαδικασία τα αμέσως επόμενα δύο (2) έτη.

Οι δόκιμοι εκπαιδευτικοί και τα μέλη του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. αξιολογούνται, όπως και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί και μέλη.

Το έργο των δόκιμων εκπαιδευτικών και μελών του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. αξιολογείται ανά έτος.

Το έργο των εκπαιδευτικών αξιολογείται τεκμηριωμένα σε τετράβαθμη περιγραφική κλίμακα, στην οποία το έργο τους διαβαθμίζεται από εξαιρετικό, σε πολύ καλό, σε ικανοποιητικό ή σε μη ικανοποιητικό, ως προς δύο (2) πεδία:

Α) το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο του εκπαιδευτικού, το οποίο εξειδικεύεται σε Α1) γενική και ειδική διδακτική του γνωστικού αντικειμένου και Α2) παιδαγωγικό κλίμα και διαχείριση της τάξης και

Β) υπηρεσιακή συνέπεια και επάρκεια του εκπαιδευτικού.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.