Τι αλλάζει στα Εσπερινά ΓΕΛ-ΕΠΑΛ | Εισαγωγή σε ΑΕΙ μόνο για όσους μαθητές φοίτησαν 3 πλήρη έτη

Στο άρθρο 1Ο2 του  νομοσχεδίου  για την επαγγελματική εκπαίδευση που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, περιλαμβάνεται τροποιητική διάταξη που αφορά τους τίτλους  σπουδών Εσπερινών  Λυκείων και την εισαγωγή των μαθητών στα ΑΕΙ

Τα βασικά σημεία

Το άρθρο 102 προβλέπει ότι οι χορηγούμενοι τίτλοι σπουδών των τριετών Εσπερινών Λυκείων (ΓΕλ.-ΕΠΑ.Λ.) είναι ισότιμοι των αντίστοιχων τίτλων των τετραετών Εσπερινών Λυκείων (ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ.)

Αναλυτικά

Άρθρο 102

Τίτλοι σπουδών Εσπερινών Λυκείων – Τροποποίηση του άρθρου 6 του ν. 1566/1985

Μετά από το πρώτο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 6 του ν. 1566/1985 (Α’ 167) προστίθεται εδάφιο και η παρ. 5 διαμορφώνεται ως εξής κ5. Η φοίτηση στα ημερήσια και στα εσπερινά λύκεια (ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ.) είναι τριετής και περιλαμβάνει τις τάξεις Α’, Β και Γ’.

Οι χορηγούμενοι τίτλοι σπουδών των τριετών Εσπερινών Λυκείων (ΓΕλ.-ΕΠΑ.Λ.) είναι ισότιμοι των αντίστοιχων τίτλων των τετραετών Εσπερινών Λυκείων (ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ.). Τα πρώτα απολυτήρια του τριετούς εσπερινού λυκείου (ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ.) και τα πρώτα πτυχία του τριετούς εσπερινού ΕΠΑ.Λ. θα δοθούν στη λήξη του σχολικού έτους 2019-2020. Από το σχολικό έτος 2019-2020 δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω ειδικών διατάξεων για τα εσπερινά λύκεια (ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ.) έχουν όσοι φοίτησαν επί τρία (3) πλήρη σχολικά έτη στο τριετές εσπερινό λύκειο, με εξαίρεση την περίπτωση αποφοίτων Λυκείου που εγγράφονται σε εσπερινό ΕΠΑΛ για την απόκτηση πτυχίου.
Ως προς την τελευταία κατηγορία μαθητών, δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω ειδικών διατάξεων για τα εσπερινά λύκεια έχουν όσοι φοίτησαν επί δύο (2) πλήρη σχολικά έτη σε εσπερινό ΕΠΑ.Λ.. Στην τάξη Α’ εγγράφονται απόφοιτοι του γυμνασίου χωρίς εξετάσεις».

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.