Σ. Ζαχαράκη: Δε θα υπάρξει καμία ανοχή για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία

Δε θα υπάρχει «καμία ανοχή» σε περιπτώσεις μη χρήσης μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία, όπως τόνισε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

«Το σχολείο θα έχει κανόνες που θα ισχύουν για όλους. Φροντίζουμε για τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που μπορούν να εξαιρεθούν από την χρήση μάσκας ή την παρουσία στα σχολεία. Για όλους τους άλλους θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. Ποιος δεν θα θέλει να φοράει το παιδί του μάσκα; Άλλωστε, η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σε όλους τους κλειστούς χώρους στην καθημερινότητα όλων μας» είπε η κ. Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως σημείωσε, «η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική στα διαλείμματα, εκτός εάν παρατηρηθούν φαινόμενα συγχρωτισμού. Σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος κωρονοϊού σε μαθητή, θα σταματά η λειτουργία του τμήματος και θα υπάρχει ιχνηλάτηση των επαφών του, ενώ το παιδί, όπως είπε η κ. Ζαχαράκη, έχρι να ειδοποιηθούν οι γονείς του θα βρίσκεται σε ειδική αίθουσα που θα υπάρχει σε κάθε σχολείο, ως χώρος απομόνωσης».

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε επίσης ότι σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος κορωνοϊού σε μαθητή, θα σταματά η λειτουργία του τμήματος και θα υπάρχει ιχνηλάτηση των επαφών του, ενώ το παιδί, μέχρι να ειδοποιηθούν οι γονείς του θα βρίσκεται σε ειδική αίθουσα που θα υπάρχει σε κάθε σχολείο, ως χώρος απομόνωσης.

Άνοιγμα σχολείων

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ανέφερα ότι «έχουμε μια κατεύθυνση. Είπαμε χθες ότι πηγαίνουμε για 7 Σεπτεμβρίου, αλλά καθώς είναι μια δυναμική κατάσταση, είπαμε ότι θα αποτιμήσουμε όλα τα δεδομένα και θα εφαρμόσουμε όσα πουν οι επιστήμονες για να δημιουργήσουμε για όλους περιβάλλον ασφάλειας και παιδαγωγικής αξίας. Την 1η Σεπτεμβρίου θα δούμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία».

Όπως είπε η Υφυπουργός Παιδείας, «θα ζήσουμε και στα σχολεία μια νέα κατάσταση, όπως ζούμε σε όλη την καθημερινότητα μας. Θα είμαστε όλοι πάνω από τα παιδιά. Με τις κατευθύνσεις και τις διευκρινίσεις των γιατρών για το τι σημαίνει η χρήση μάσκας και με την βοήθεια των γονέων για την εκπαίδευση των παιδιών, θα αντιμετωπίσουμε την νέα κατάσταση».

Αύξηση του αριθμού των μαθητών

Στην κριτική για την αύξηση του αριθμού των μαθητών σε τάξεις εν μέσω πανδημίας, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι «ουσιαστικά επανήλθε το τμήμα του νηπιαγωγείου και της πρώτης Δημοτικού στα 25 παιδιά, ενώ υπήρχε κανονικά το όριο των 25 παιδιών για όλες τις άλλες τάξεις. Άλλωστε, η μείωση του αριθμού των παιδιών, ίσχυσε μόνο για έναν χρόνο και για αυτά τα τμήματα. Η αλλαγή έγινε λόγω των αναγκών, κυρίως στα αστικά κέντρα».

Διορισμοί

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, η κ. Ζαχαράκη σημείωσε ότι «διορίστηκαν ήδη 4.500 καθηγητές στην Ειδική Αγωγή και έχει ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης 5.250 καθηγητών στην γενική εκπαίδευση, που θα διοριστούν το 2021. Φέτος θα διοριστούν πολύ νωρίς, από σήμερα, χιλιάδες αναπληρωτές, οι οποίοι θα πάνε άμεσα στις θέσεις τους».

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.