Συμφώνησαν ότι διαφωνούν οι ειδικοί επιστήμονες για το άνοιγμα των σχολείων

Δίχως οριστική απόφαση για την ημερομηνία και τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων, ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με το Mega, η Επιτροπή των Ειδικών δε βρήκε κοινό τόπο συνεννόησης για συμφωνία με αποτέλεσμα να έχει χωριστεί σε «υποομάδες».

Κάποιοι εξ αυτών υποστηρίζουν ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν, κάποιοι άλλοι τίθενται υπέρ ενός σταδιακού ανοίγματος (να ανοίξουν τα δημοτικά και εν συνεχεία, μετά από 15 ημέρες, τα γυμνάσια και τα λύκεια), ενώ υπάρχει και μία τρίτη ομάδα που υποστηρίζει ότι όλα τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου.

Οι ειδικοί επιστήμονες συμφώνησαν να διεξαχθεί  νέα συνεδρίαση στις 4 Ιανουαρίου, με την ελπίδα να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, μέσω της αξιολόγησης των επιδημιολογικών δεδομένων.

Πλέον, η επιτροπή έχει 5 ημέρες να αποφασίσει και να καταθέσει την πρότασή της στην κυβέρνηση, η οποία θα πάρει και την τελική απόφαση για το αν και πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία.

Κυβερνητικές πηγές πάντως αναφέρουν ότι αφού η πορεία της πανδημίας αποτελεί μία δυναμική διαδικασία, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάζουν από μέρα σε μέρα, προς το παρόν δεν μπορεί να προδικαστεί η τελική απόφαση των ειδικών.

* Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για τον Covid-19, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Υπενθυμίζουμε ότι απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, τόσο ο Γκίκας Μαγιορκίνης, όσο και η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσαν πως το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για ειδικούς και κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ σημείωσε πως «καμία απόφαση για την εκπαίδευση δεν παίρνεται ελαφρά τη καρδία. Αφού εξετάσουμε τα επιδημιολογικά στοιχεία παίρνονται οι αποφάσεις». Όπως τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης, «παραμένει προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων, οπότε θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα επαναλειτουργήσουν».

Η  καθηγήτρια Παιδιατρικής & Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου από την πλευρά της είπε ότι «το άνοιγμα των σχολείων δεν αποτελεί στόχο για μόνον εκπαιδευτικούς λόγους, αλλά και για την ψυχολογία και την υγεία των παιδιών μας».

Επιπλέον, η καθηγήτρια σημείωσε πως οι εκπαιδευτικοί αποτελούν σημαντικούς λειτουργούς. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών των εκπαιδευτικών, η κυρία Παπαευαγγέλου είπε ότι «θα εμβολιαστούν σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της επιτροπής εμβολιασμών. Πρώτη προτεραιότητα αποτελούν οι ευπαθείς ομάδες, οι άνω των 70 ετών και άτομα με σοβαρά νοσήματα».

Άνοιγμα σχολείων | Διαφωνούν οι ειδικοί επιστήμονες

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.