Σοφία Ζαχαράκη: Εφ΄ όλης της ύλης [Πίνακες ΑΣΕΠ Δευτεροβάθμιας/Προσλήψεις αναπληρωτών/ Υγειονομικά μέτρα]

Η Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μιλάει στον Γιώργο Σιαδήμα στην εκπομπή Επί του Πιεστηρίου στο Kontra Channel, για τη νέα σχολική χρονιά, τις προσλήψεις αναπληρωτών, τους Πίνακες ΑΣΕΠ Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, τα υγειονομικά μέτρα λόγω κορονοϊού.

Η Υφυπουργός Παιδείας μεταξύ των άλλων δήλωσε:

“Ο μήνας Ιούλιος είναι ο μήνας που γίνονται οι προβλεπόμενες κινήσεις για να ξεκινήσει η νέα χρονιά. Γίνονται όλες οι κινήσεις ώστε να έχουμε έτοιμες τις πιστώσεις για τη νέα σχολική χρονιά, τα χρήματα δηλαδή που χρειάζονται για να προσλάβουμε αναπληρωτές. Αυτή τη χρονιά οι αναπληρωτές προσλαμβάνονται μέσα από νέους πίνακες που καταρτίζει το ΑΣΕΠ. Έχουν βγει ήδη τα αποτελέσματα για την Πρωτοβάθμια, για τους δασκάλους και νηπιαγωγούς, και αναμένονται την επόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα, οι πίνακες του ΑΣΕΠ για τη Δευτεροβάθμια, για τους καθηγητές δηλαδή. Τα βιβλία είναι ήδη στη θέση τους και περιμένουμε τις οδηγίες, όποιες είναι αυτές, από τους ειδικούς, και όταν είμαστε πιο κοντά στο άνοιγμα των σχολείων.
Τα σχολεία θα ανοίξουν φέτος στις 7 Σεπτεμβρίου κι οι καθηγητές θα παρουσιαστούν στις 1η Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν τη νέα σχολική χρονιά. Θα υπάρξει ιδιαίτερη πρόνοια και απόλυτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και η υγεία εκπαιδευτικών και παιδιών. Μέχρι λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα περιμένουμε τις συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί για τον κορωνοϊό, με όλα τα δεδομένα που θα μάς δώσουν οι ειδικοί επιστήμονες, ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία, έτσι ώστε να γυρίσουν όλοι με ασφάλεια στη σχολική τάξη. Το πιο σημαντικό είναι να ορίσουμε και να διαβεβαιώσουμε τους γονείς πως οτιδήποτε οριστεί ως προαπαιτούμενο από την ειδική επιτροπή το κάνουμε πράξη . Πρώτη μέριμνα είναι η ασφάλεια και η υγεία του πληθυσμού και βέβαια μετά έρχεται και η κάλυψη της ύλης και η ομαλή διεξαγωγή της σχολικής χρονιάς. Η υφυπουργός γνωστοποίησε παράλληλα ότι έχει συζητηθεί και το θέμα της μάσκας στα σχολεία, επισημαίνοντας και πάλι ότι αν το κρίνουν οι επιστήμονες το μέτρο θα εφαρμοστεί. Πάντως έως τώρα τίποτα δεν έχει αποφασιστεί οριστικά.”

Για  για την επάνοδο των μαθητών στην τάξη απάντησε ότι τα επικρατέστερα σενάρια είναι δύο.

Το πρώτο σενάριο είναι η κανονική λειτουργία με τα Τμήματα όπως τα ξέρουμε. Με αυστηρούς κανόνες όπως έχουν οριστεί από από τους ειδικούς, τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.

Το δεύτερο σενάριο περιλαμβάνει εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων, Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και Τρίτη – Πέμπτη τα υπόλοιπα και με τους κανόνες όπως τους ξέρουμε και έτσι όπως τα έχουμε συνηθίσει τα παιδιά, που έχουν να κάνουν και με την ατομική υγιεινή αλλά και την επισταμένη καθαριότητα του χώρου των σχολείων.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν οι μαθητές που δε θα έρχονται στο σχολείο, σε περίπτωση εφαρμογής τη εκ περιτροπής διδασκαλίας,  θα παρακολουθούν το μάθημα μέσω υπολογιστή, η υφυπουργός απάντησε: «Αυτό μπορεί να γίνει και με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με τον τρόπο που ο κάθε εκπαιδευτικός θα κρίνει ως πρόσφορο για να καλύπτει την ύλη»

 

 

  • Ενημερώσου για όλα τα Εκπαιδευτικά Νέα στο ηλεκτρονικό, εκπαιδευτικό περιοδικό eDweek.gr

 

  • Ακολούθησέ μας στα social media

     

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.