Σέβομαι τη διαφορετικότητα!

Ο σχολικός εκφοβισμός δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα λυπηρό, αλλά, ωστόσο, αναπόφευκτο μέρος της σχολικής ζωής. Πρόκειται για μια απαράδεκτη συμπεριφορά που οι συνέπειες της μπορεί να είναι καταστροφικές για το θύμα. Οι συνέπειες αυτές, ίσως, ν’ ακολουθήσουν ένα άτομο μέχρι και την ενηλικίωσή του, υπονομεύοντας, σοβαρά, την ικανότητά του για ανάπτυξη εποικοδομητικών σχέσεων. Ο σχολικός εκφοβισμός μπορεί, επίσης, να προκαλέσει φόβο και άγχος, ώστε να περιορίσει τις φιλοδοξίες και τα επιτεύγματα ενός νέου. Κανένα παιδί δεν αξίζει να γίνεται αντικείμενο εκφοβισμού!
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 10 – 15 ετών και είναι οργανωμένο σε 4 θεματικές περιοχές, που αντικατοπτρίζουν τα ιδανικά της Ολυμπιακής Εκεχειρίας:

  • Αναγνώριση της διαφορετικότητας
  • Ισότητα ευκαιριών
  • Κοινωνική ένταξη
  • Επίλυση διαφορών

Για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας, η έμφαση δίδεται σε ένα ποίημα, που χρησιμοποιεί παραδείγματα από ζώα της θάλασσας και διαχειρίζεται μέσω της αλληγορίας, θέματα διαφορών, ευκαιριών, ένταξης και συγκρούσεων. Για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, η έμφαση έχει δοθεί σε storyboards, παιχνίδια ρόλων και διαδραστικά παιχνίδια, μέσω υπολογιστών tablet.

  • Το υλικό είναι διαθέσιμο, εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.