Κορωνοϊός: Πώς θα επαναλειτουργήσει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020

Στα θρανία επιστρέφουν από την επόμενη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, καθώς και οι μαθητές των ειδικών σχολείων, ενώ επαναλειτουργούν και οι παιδικοί σταθμοί.

Πως θα επαναλειτουργήσουν Δημοτικά-Νηπιαγωγεία-Σχολεία Ειδικής Αγωγής

Η σχολική χρονιά θα παραταθεί μέχρι την 26η Ιουνίου.

Ο ανώτατος αριθμός μαθητών ανά τάξη θα είναι 15. Αν υπερβαίνουν αυτό το όριο, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υποτμήματα, τα οποία θα λειτουργούν εκ περιτροπής. Θα υπάρχει η δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από εκπαιδευτικούς για όσους μαθητές εμπίπτουν σε κατηγορίες που δικαιολογούν την απουσία τους.  Τα ολοήμερα σχολεία δε θα λειτουργήσουν.

Στις σχολικές αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα τόσο κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου όσο και μετά το πέρας αυτού. Ο αερισμός των αιθουσών θα γίνεται με φυσικό τρόπο. Για τη μείωση του συγχρωτισμού θα γίνονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες και τα κυλικεία δε θα λειτουργούν. Η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Τα ειδικά σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου έως τις 12 Ιουνίου, ενώ τα ειδικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έως και τις 26 Ιουνίου.

Για τους εκπαιδευτικούς η λήξη του διδακτικού έτους θα είναι η 30η Ιουνίου. Για τους αναπληρωτές, οι συμβάσεις τους θα παραταθούν έως τις 30 Ιουνίου. Υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας όπως αυτές έχουν οριστεί από το υπουργείο Εσωτερικών.

Το νέο σχολικό έτος θα αρχίσει νωρίτερα, αλλά όχι πριν από την 1η Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Δείτε επίσης:

Οι πέντε νέοι κανόνες που τίθενται σε ισχύ από Δευτέρα, 1η Ιουνίου
Οδηγίες προς Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς για την ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.