Προσλήψεις αναπληρωτών τρίμηνης διάρκειας λόγω κορωνοϊού

Στη Βουλή για ψήφιση σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, διάταξη προσλήψεων αναπληρωτών τρίμηνης κατ ελάχιστον διάρκειας λόγω κορωνοϊού. 

Στο άρθρο 24 κατατεθέντος προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, περιλαμβάνεται ρύθμιση για προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού κατά το διδακτικό έτος 2020-21. Αν οι ανάγκες παραμένουν μπορεί να δοθεί και παράταση στη σύμβαση πέραν του τριμήνου.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 24 αναφέρεται πως:

Κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης και μόνο για το διδακτικό έτος 2020-21 δύναται να προσλαμβάνονται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προσωρινοί αναπληρωτές πλήρους ή μειωμένου ωραρίου τρίμηνης κατ ελάχιστον διάρκειας για τις περιπτώσεις που μόνιμοι ή αναπληρωτές εκπαιδευτικοί-ΕΕΠ-ΕΒΠ αδυνατούν να παρέχουν διδακτικό ή υποστηρικτικό έργο δια ζώσης, για λόγο συναφή με τον κορωνοϊό ή λόγω κατάτμησης τμημάτων. 

Ειδικότερα θα προσλαμβάνονται  αναπληρωτές τρίμηνης διάρκειας οι οποίοι:

  1. θα αντικαθιστούν εκπαιδευτικούς μόνιμους ή αναπληρωτές ή μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ οι οποίοι αδυνατούν για λόγο σχετικό με τη διάδοση και διασπορά του covid19  για να παρέχουν διδακτικό ή υποστηρικτικό έργο, κατά περίπτωση δια ζώσης.
  2. όταν λαμβάνονται ειδικά μέτρα όπως κατάτμηση τμημάτων για πρόληψη της διασποράς στις  σχολικές μονάδες
  3. όταν μαθητές αδυνατούν να παρακολουθήσουν δια ζώσης της διδασκαλία.

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προσδιορίζουν όταν τους ζητείται από το υπ. Παιδείας τα κενά που προκύπτουν για λόγους συναφείς με την πανδημία. Για τις έκτακτες προσλήψεις, θα κληθούν εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ που έχουν ενταχθεί στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες (νόμος 4589/2019) να υποβάλουν δήλωση προτίμησης.

  • Η σχετική διάταξη είναι διαθέσιμη από σελίδα 201 έως 205, στο άρθρο 24 του νομοσχεδίου του ΥΥ, εδώ.

              

 

Αναπληρωτές – Κορωνοϊός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.