Ποια βιβλία του σχολείου κλείνονται με απόφαση του/της Διευθυντή/ντριας ή του/της Προϊσταμένου/ης, την 1η Σεπτεμβρίου

Ποια βιβλία του σχολείου κλείνονται με απόφαση του/της Διευθυντή/ντριας ή του/της Προϊσταμένου/ης, την 1η Σεπτεμβρίου

του  Τηλέμαχου Κουντούρη *

Σύμφωνα με την παρ. 15 του Κεφαλαίου Γ του άρθρου 20 του ΠΔ 79/2017: “15. Στις 31 Αυγούστου (λήξη σχολικού έτους) κλείνονται με απόφαση του/της Διευθυντή/ντριας ή του/της Προϊσταμένου/ης,

  • το Βιβλίο Πιστοποιητικών Σπουδής,
  • το Ημερολόγιο Σχολικής Ζωής,
  • το Βιβλίο Πράξεων Συλλόγου Διδασκόντων,
  • το Βιβλίο Πράξεων Σχολικού Συμβουλίου.

Λόγω των θερινών διακοπών, η πράξη κλεισίματος των βιβλίων μπορεί να γίνει με ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου.”

Εννοείται ότι πρέπει να κλειστούν –αν δεν έχει γίνει ήδη από τον Ιούνιο– και το βιβλίο Μητρώου και Προόδου Μαθητών, λόγω αλλαγής δεκαετίας, με ημερομηνία 26-06-2020, ημέρα λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2019 -2020.

Προσοχή: Κλείνεται και το Βιβλίο Πράξεων Διευθυντή/ντριας ή Προϊστάμενου/νης του σχολείου.

Στο ΠΔ 79/2017 έχουν παραλείψει ότι στις 31 Αυγούστου κλείνεται και το Βιβλίο Πράξεων Διευθυντή/ντριας ή Προϊστάμενου/νης του σχολείου. Προφανώς, γιατί αντέγραψαν τη συγκεκριμένη παράγραφο από το ΠΔ 201/1998, όπου κι εκεί υπήρχε το συγκεκριμένο λάθος, το οποίο όμως διορθώθηκε στη συνέχεια με την παρ. 5, περ. ε της διευκρινιστικής εγκυκλίου Φ3/716/Γ1/825/27-7-1998.

* Ο Τηλέμαχος Κουντούρης είναι Διευθυντής και διαχειριστής της εκπαιδευτικής ομάδας “Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.