Περπατώντας με ασφάλεια!

Εφαρμόζοντας τους κανόνες και τις σωστές πρακτικές για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών, το περπάτημα παραμένει ένας υγιής, οικονομικός και ασφαλής τρόπος μετακίνησης για τις καθημερινές μας διαδρομές.

Το περπάτημα ως βασικό μέσο μετακίνησης

Όλοι μας είμαστε πεζοί. Ακόμα και αν το κύριο μέσο που χρησιμοποιούμε για τις καθημερινές μας διαδρομές είναι το αυτοκίνητο ή το δίκυκλo, χρειάζεται να περπατήσουμε από τη θέση στάθμευσης έως τον τελικό προορισμό μας, όπως επίσης όταν χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να διανύσουμε μέρος των διαδρομών μας. Το περπάτημα αποτελεί το 20-40% του τρόπου μετακίνησης στην Ευρώπη, ιδιαίτερα για τα παιδιά κάτω των 12 ετών καθώς και τους ηλικιωμένους άνω των 75 ετών.

Λόγω της έλλειψης προστατευτικού εξοπλισμού σε σύγκριση με τους λοιπούς χρήστες της οδού, οι πεζοί αποτελούν την πιο ευπαθή ομάδα χρηστών της οδού, κυρίως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, καθώς καλούνται να μετακινούνται σε αρκετά περίπλοκες, και πολλές φορές εχθρικές, κυκλοφοριακές συνθήκες, οι οποίες επικρατούν στις σύγχρονες πόλεις. Εφαρμόζοντας τους κανόνες και τις σωστές πρακτικές για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών, το περπάτημα παραμένει ένας υγιής, οικονομικός και ασφαλής τρόπος μετακίνησης για τις καθημερινές μας διαδρομές.

Δείτε εδώ το φυλλάδιο.

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Δείτε εδώ περισσότερο εκπαιδευτικό υλικό.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.