Πανελλαδικές 2021: Εξετάζεται μείωση της εξεταστέας ύλης κατά 25% με 30% λόγω covid-19

Μείωση της εξεταστέας ύλης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εξετάζει το υπουργείο Παιδείας λόγω κορωνοϊού,

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΙΕΠ προτείνει στο ΥΠΑΙΘ τη μείωση της ύλης για τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα όπως συνέβη και την περασμένη άνοιξη, μετά το πρώτο lockdown λόγω κορωνοϊού. Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της ζήτησε την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή από τους μαθητές της δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που λήγει στις 30/11.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που ερωτήθηκε σχετικά στην προχθεσινή Συνέντευξη Τύπου για την επαγγελματική εκπαίδευση, δήλωσε:

“Όπως και πέρσι κάναμε προσαρμογές, εφόσον είχαμε τα δεδομένα,  δεν αποκλείεται και φέτος να γίνει μείωση της ύλης αναλόγως πως θα εξελιχθεί    η πανδημία και για πόσο καιρό θα είμαστε σε αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων”.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας σήμερα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο πρόεδρος του ΙΕΠ κ. Γιάννης Αντωνίου: “Τη μείωση της ύλης τη σκεφτόμαστε ήδη και προετοιμαζόμαστε“, ανέφερε ο κ. Αντωνίου, Σύμφωνα με την εφημερίδα η πρόταση που θα κατατεθεί επί του θέματος θα είναι συνάρτηση του χρονικού διαστήματος κατά το οποίο θα παραμείνουν τελικά κλειστά τα σχολεία το οποίο σήμερα δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί.

Το υπουργείο Παιδείας πάντως αναφέρει ότι η τηλεκπαίδευση υποκαθιστά πλήρως τη διά ζώσης διδασκαλία, ωστόσο τα τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν (έστω και περιορισμένης έκτασης και διάρκειας) δημιουργούν ασυνέχεια στο εκπαιδευτικό έργο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στελέχη του υπουργείου ανέφεραν πως εάν τα γυμνάσια και τα λύκεια επαναλειτουργήσουν στα μέσα Δεκεμβρίου, θα χρειαστεί αναπροσαρμογή ύλης.

Έτσι εκτιμάται ότι η τελική αναπροσαρμογή θα οδηγήσει σε μείωση ύλης κατά 25% με 30%, ανάλογα με το μάθημα.

Ερωτηματικό παραμένει αν θα εφαρμοστεί από εφέτος η Τράπεζα Θεμάτων στην Α’ Λυκείου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί παρότι το ΙΕΠ συνεχίζει κανονικά τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη δημιουργία της.

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.