ΟΛΜΕ – Ψηφίσματα προέδρων ΕΛΜΕ: Αποχή από την αξιολόγηση, ολιγομελή τμήματα και 15 μαθητές ανά τμήμα

Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας ζητάει: Να υλοποιηθεί η πρόταση για λειτουργία νέων τμημάτων στα σχολεία ώστε, στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, να επιτευχθεί ο στόχος για 15 μαθητές ανά τμήμα κατ’ ανώτατο όριο. Επίσης, για την υλοποίηση αυτού του στόχου ζητάμε την εύρεση νέων χώρων διδασκαλίας και τη διάθεση επιπλέον κονδυλίων για την εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ είναι τα εξής: 

  1.  Απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης / αυτοαξιολόγησης του ν. 4692/20
  2. Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων
  3. 15 μαθητές ανά τμήμα κατ’ ανώτατο όριο

Ειδικότερα:

Απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης /αυτοαξιολόγησης του ν. 4692/2020

  1. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης χρειάζεται να βρει τον κλάδο ενωμένο και θωρακισμένο με το όπλο της απεργίας – αποχής.
  2. Αποφασίζουμε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης εκπαιδευτικών και αξιολόγησης / αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τον νόμο 4692/2020 (ΦΕΚ 12 Ιουνίου 2020) που αφορούν αξιολόγηση και συγκεκριμένα τα άρθρα 33, 34, 35, 36 καθώς και τις εφαρμοστικές Υπουργικές Αποφάσεις και εξουσιοδοτούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, αμέσως μετά την έκδοση των εφαρμοστικών Υ.Α. να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (νομικές) για την υλοποίησή της.
  3. Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ σε κοινή δράση ενάντια στην αξιολόγηση του ν. 4692/20
  4. Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας του κλάδου για τη μάχη αυτή.

Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων

Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας αποφάσισε να ζητήσει την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

15 μαθητές ανά τμήμα κατ’ ανώτατο όριο

Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας ζητάει:

Να υλοποιηθεί η πρόταση για λειτουργία νέων τμημάτων στα σχολεία ώστε, στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, να επιτευχθεί ο στόχος για 15 μαθητές ανά τμήμα κατ’ ανώτατο όριο.

Επίσης, για την υλοποίηση αυτού του στόχου ζητάμε την εύρεση νέων χώρων διδασκαλίας και τη διάθεση επιπλέον κονδυλίων για την εκπαίδευση.

 

              

ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ – Απεργία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.