Οι Φυσικές Επιστήμες για το Νηπιαγωγείο | Βοήθημα για τη νηπιαγωγό

    • Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού Κύπρου

Οι Φυσικές Επιστήμες στο νηπιαγωγείο παρουσιάζουν πρόσθετη πολυπλοκότητα λόγω του σύνθετου εννοιολογικού υπόβαθρου που χαρακτηρίζει το αντικείμενο, αλλά και λόγω της καθολικής αποδοχής για την ανάγκη αναβάθμισης της υφιστάμενης πρακτικής.
Στο πρώτο μέρος επιχειρείται μια λεπτομερής διατύπωση των μαθησιακών επιδιώξεων του προγράμματος, με ιδιαίτερη έμφαση στις δεξιότητες σκέψης και επιστημονικής μεθόδου. Σε αυτό το μέρος, η νηπιαγωγός μπορεί να βρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να αναπτύξει τόσο ανεξάρτητα μαθήματα όσο και ένα συγκροτημένο πρόγραμμα για την τάξη της. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει μια σειρά από διδακτικές παρεμβάσεις δοκιμασμένες στην τάξη. Σκοπός αυτών των μαθημάτων είναι να λειτουργήσουν ως παραδείγματα υλοποίησης του πλαισίου που καθορίζεται στο πρώτο μέρος και ως κίνητρο για τις νηπιαγωγούς να δημιουργήσουν το δικό τους πρόγραμμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.