Οι εκπαιδευτικοί στους δρόμους – Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας με την ΟΛΜΕ

Συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στα νέα ωρολόγια προγράμματα που θα επιβάλλει το Υπουργείο Παιδείας, τα οποία εξοβελίζουν τα Καλλιτεχνικά και τα μαθήματα Κοινωνικών Επιστημών από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ, θα οδηγήσουν στην ανεργία ή τη διαθεσιμότητα, χιλιάδες αναπληρωτές.

Για μία ακόμα φορά δεκάδες εκπαιδευτικοί, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, με σύνθημα “Όχι στην εξαφάνιση των Κοινωνικών Επιστημών, όχι σε διαθεσιμότητες – απολύσεις“. Την ίδια ώρα,  εκπροσώποι των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Δεν υπήρξε κοινό σημείο στη συνάντηση που διήρκεσε 3 ώρες. Η Υπουργός ανέφερε στους εκπροσώπους πως οι αλλαγές έγιναν με βάση επιστημονικά τεκμηριωμένα κριτήρια, όμως η Ομοσπονδία επιμένει και έτσι θα γίνει νέα συνάντηση.

 

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί, “το ΥΠΑΙΘ αλλάζει το Ωρολόγιο Πρόγραμμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επεμβαίνοντας βάναυσα στη ζωή χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους, όπως και χιλιάδων εκπαιδευτικών που είναι υποψήφιοι για διαθεσιμότητα και απόλυση”.

Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες αναπληρωτές που όλο το προηγούμενο διάστημα κάλυπταν τα κενά σε όλη την Ελλάδα, από την επόμενη χρονιά μπαίνουν στην ουρά της μακροχρόνιας ανεργίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αλλαγές που φέρνουν τα νέα προγράμματα συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση των μαθημάτων της Καλλιτεχνικής Παιδείας από το Λύκειο, ενώ στο Γυμνάσιο τα Εικαστικά και η Μουσική παραμένουν ως μονόωρα.

Όσον αφορά το Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, θα καταργηθεί για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι αναγκαστικά θα οδηγηθούν στα φροντιστήρια, καθώς δεν θα υπάρχει άλλη πηγή διδασκαλίας. Επιπρόσθετα, εξοστρακίζονται τα μαθήματα Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, οι ώρες που θα διδάσκεται η Οικιακή Οικονομία μειώνονται και στο Γυμνάσιο, ενώ οι Ερευνητικές Δημιουργικές Δραστηριότητες καταργούνται πλήρως από το πρόγραμμα της Α’ Λυκείου. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων Γενικής Παιδείας, από 9 που ήταν πριν αυξάνονται σε 14, ενώ σε ό,τι αφορά τα μαθήματα Προσανατολισμού, από 18 ώρες αυξάνονται στις 21.

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

  • Ακολουθήστε μας στα social media:

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.