Ν. Φίλης: “Mπουλντόζα” η Κεραμέως, σαρώνει τις θετικές αλλαγές και κατακτήσεις επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας τη σημερινή έρευνα αποτίμησης του κυβερνητικού έργου για λογαριασμό της ενημερωτικής ιστοσελίδας news247, σύμφωνα με την οποία περίπου δύο στους τρεις ερωτηθέντες έχουν αρνητική γνώμη για τις επιδόσεις της Κυβέρνησης στον τομέα της παιδείας, (θετικές γνώμες 29%, αρνητικές υπερ-διπλάσιες, 66%), ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, δεν έχασε την ευκαιρία να καταφερθεί σε δηλώσεις του, εναντίον της αρμόδιας υπουργού κας Νίκης Κεραμέως.

“Όλο αυτό το χρόνο κάναμε μαχητική και πάντα τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στα πεπραγμένα του υπουργείου Παιδείας και της πολιτικής του ηγεσίας. Με επιχειρήματα, στοιχεία και πολιτικό στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

Η κα Κεραμέως πίστεψε ότι μπορούσε να σαρώσει σαν μπουλντόζα τις θετικές αλλαγές και κατακτήσεις επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς σταθήκαμε ακλόνητα αντίθετοι απέναντι σε επιλογές όπως η εξίσωση υποβαθμισμένων κολεγίων με τα δημόσια πανεπιστήμια, η κατάργηση των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ, η κατάργηση των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, η ζωντανή big brother μετάδοση του μαθήματος παρουσία μαθητών, πιο πρόσφατα η αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε νηπιαγωγεία και δημοτικά που ευνοεί την ιδιωτική εκπαίδευση, η αντιπαιδαγωγική αύξηση των εξετάσεων στα Γυμνάσια προς ενίσχυση των φροντιστηρίων, η πρωτοφανής κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων από τα Λύκεια, η δημιουργία περισσότερων προτύπων για λίγους και εκλεκτούς, που φέρνει τριχοτόμηση του δημόσιου σχολείου -και τόσα ακόμα, ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς.

Θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά, να δημιουργούμε ανάχωμα στα αρνητικά πισωγυρίσματα και να παλεύουμε για δημόσιο σχολείο καλύτερο για όλους.

Αξία όμως έχει ότι, γενικότερα, τρεις μόνο τομείς του κυβερνητικού έργου (εξωτερική πολιτική, ψηφιακή πολιτική, υγεία) έτυχαν στην έρευνα σχετικά θετικής αξιολόγησης από τους πολίτες. Σε άλλον ένα, αυτόν του υπ. Εσωτερικών, αρνητικές και θετικές γνώμες μοιράζονται επακριβώς. Στους υπόλοιπους δώδεκα (12) τομείς, οι αρνητικές γνώμες των πολιτών υπερτερούν των θετικών. Και αυτό δείχνει ότι το γυαλί αρχίζει να ραγίζει, παρά την άνιση στήριξη μεγάλου μέρους του μιντιακού συστήματος και τις πρόσκαιρες συνθήκες συσπείρωσης που προκάλεσε η πανδημία”.

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

  • Ακολουθήστε μας στα social media:

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.