Ν. Φίλης: Το καμπανάκι πλέον χτυπά δυνατά για το δημόσιο σχολείο και τους δημόσιους εκπαιδευτικούς.

Ο πρώην Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ τόνισε ότι το νομοσχέδιο Κεραμέως δεν είναι απλώς «δώρο» στους σχολάρχες, αλλά αποτελεί τμήμα της συνολικής στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας και της αντιμεταρρύθμισης που επιχειρεί να επιβάλει στην εκπαίδευση. Το καμπανάκι πλέον χτυπά δυνατά για το δημόσιο σχολείο και τους δημόσιους εκπαιδευτικούς.

Συνάντηση με τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών – Αντικείμενο συζήτησης ήταν η προτεινόμενη από την υπουργό Παιδείας νομοθετική ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο πρώην Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι το νομοσχέδιο Κεραμέως δεν είναι απλώς «δώρο» στους σχολάρχες, αλλά αποτελεί τμήμα της συνολικής στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας και της αντιμεταρρύθμισης που επιχειρεί να επιβάλει στην εκπαίδευση. Το καμπανάκι πλέον χτυπά δυνατά για το δημόσιο σχολείο και τους δημόσιους εκπαιδευτικούς.

Πίσω από τη ραγδαία υποβάθμιση του ιδιωτικού σχολείου σε φροντιστήριο και του ιδιωτικού εκπαιδευτικού σε απλό υπάλληλο κρύβεται η επιδίωξη της κυβέρνησης να επιβάλει ένα αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα με την πρόθεση της ελεύθερης γονεϊκής επιλογής, των vouchers και των σχολείων πολλών ταχυτήτων. Είναι φανερό ότι από την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κινδυνεύει τόσο η ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου όσο και η νομιμότητα της έκδοσης των τίτλων σπουδών.

Η μετατροπή του ιδιωτικού σχολείου σε μια «παιδαγωγική υπεραγορά» θα πρέπει να ανησυχήσει πρώτα και πάνω από όλα το σύνολο των γονέων, καθώς προκύπτουν ζητήματα ανισονομίας ανάμεσα στους μαθητές και όξυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων.

Ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι για να αντιμετωπιστεί αυτή η νομοθετική λαίλαπα που εμπορευματοποιεί το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης θα πρέπει να συστρατευθούν οι συλλογικότητες δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών, επειδή ο κίνδυνος είναι κοινός. Δεσμεύτηκε ότι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη, όπως έπραξε και με το προηγούμενο νομοθέτημα Κεραμέως για το χώρο της εκπαίδευσης, ώστε να αναδειχθούν οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και να ανακοπεί η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι θα ενημερωθεί η ομάδα Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να υποβληθεί ερώτημα στην Ευρωβουλή για την κατεδάφιση του ρυθμιστικού πλαισίου της ιδιωτικής εκπαίδευσης και για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην ποιότητα του παιδαγωγικού έργου, αλλά κυρίως στη διασφάλιση της νομιμότητας της έκδοσης των τίτλων σπουδών.

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

  • Ακολουθήστε μας στα social media:

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.