Ν. Κεραμέως: Τα σχολεία δε θα ανοίξουν πριν την 1η Σεπτεμβρίου

Δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων νωρίτερα από ό,τι συνήθως.

Τη διαβεβαίωση ότι η νέα σχολική χρονιά δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν την 1η Σεπτεμβρίου έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η υπουργός διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί κάποια οριστική απόφαση για το πρόωρο άνοιγμα των σχολείων.

Εξήγησε δε ότι όλα τα σενάρια θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Όσον αφορά το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων την 1η Ιουνίου, η κα Κεραμέως υπεραμύνθηκε της απόφασης επαναλειτουργίας, ενώ σημείωσε ότι η προσέλευση των μαθητών ήταν μεγάλη.

Υπενθυμίζεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν έχει αποκλείσει το σενάριο πρόωρης έναρξης της σχολικής περιόδου 2020-2021, προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος της φετινής ύλης που χάθηκε,  λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Για την Τρίτη Λυκείου είπε ότι τα παιδιά ετοιμάζονται για τις πανελλήνιες με μειωμένη ύλη.

Επίσης, το υπουργείο εξετάζει ειδικές ρυθμίσεις για πιο αποτελεσματική στελέχωση των σχολείων με το νέο νομοσχέδιο.

Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με το μάθημα της Κοινωνιολογίας και την ενίσχυση της σφαιρικής γνώσης η κα Κεραμέως απάντησε: «Η Κοινωνιολογία είναι βασικό μάθημα. Ενισχύουμε ξένες γλώσσες και προσθέτουμε την ερευνητική εργασία.»

 

* Αν η εικόνα  υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.