Ν. Κεραμέως: Η αλλαγή νοοτροπίας στην εκπαίδευση αποτελεί το πρώτο στοίχημα!

Νομοσχέδιο για Επαγγελματική Εκπαίδευση: Συναντήσεις Κεραμέως – Ζαχαράκη με ΣΕΒ και ΕΣΕΕ

Συνέχιση των συναντήσεων με εμπλεκόμενους φορείς, στο πλαίσιο του διαλόγου αναφορικά με το Σχέδιο Νόμου για το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης (ΕΕΚ) και Δια Βίου Μάθησης (ΔΒΜ), πραγματοποίησε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, συναντώντας εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, κατά τη συνάντηση, η υπουργός Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου είναι οι «συντονισμένες παρεμβάσεις» στον τομέα της ΕΕΚ και της ΔΒΜ, «ώστε να συνδεθούν άμεσα με την αύξηση της παραγωγικότητας και της οικονομικής μεγέθυνσης και την ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού ανεργίας, με την σημαντική συμβολή των κοινωνικών εταίρων». Η Υπουργός αναφέρθηκε σε καινοτομίες, όπως τα Πρότυπα ΕΠΑΛ που θα λειτουργήσουν ως ζεύγη με Πειραματικά ΙΕΚ, ενώ τόνισε πως καθιερώνεται το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΣΕΕΚ), το οποίο αναπτύσσεται στα επίπεδα 3, 4 και 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, κατ’ αντιστοιχία με αυτά του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Η Υπουργός δήλωσε: «Συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις με φορείς, ενόψει της κατάθεσης στο δημόσιο διάλογο του νομοσχεδίου της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης. Η αλλαγή νοοτροπίας αποτελεί το πρώτο στοίχημα. Η αναβάθμιση της ΕΕΚ και ΔΒΜ μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην κοινωνία, και εμείς ως Πολιτεία οφείλουμε να τα αναδείξουμε. Η νομοθετική πρωτοβουλία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με την αγορά εργασίας.».

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

  • Ακολουθήστε μας στα social media:

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.