Ν. Κεραμέως: Αποστολή της πολιτείας είναι να διαπλάθει ελεύθερους αλλά ταυτόχρονα και υπεύθυνους πολίτες.

Η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως υπεραμυνόμενη της επαναφοράς της διαγωγής στους τίτλους του σχολείου, τόνισε σε συνέντευξή της σήμερα στην εκπομπή «ΜΕGA Mag»,  πως αποστολή της πολιτείας είναι να διαπλάθει ελεύθερους αλλά ταυτόχρονα και υπεύθυνους πολίτες.

Η κυρία υπουργός αναφέρθηκε διεξοδικά στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί λόγω κοροναϊού, αλλά και «το υπουργείο Παιδείας που κλήθηκε να διοργανώσει Πανελλαδικές εξετάσεις όταν όλα στη χώρα είχαν παγώσει, σημειώνοντας ότι τα μέτρα πρόληψης και προστασίας τηρούνται στα εξεταστικά κέντρα – με αποστάσεις, αντισηπτικά και φυσικό αερισμό».

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί, όπως είπε η κ. Κεραμέως, η ημερομηνία έναρξης της επόμενης σχολικής χρονιάς και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πιο νωρίς από ό,τι συνήθως, πάντως όχι πριν την 1η Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των πρότυπων και πειραματικών σχολείων και την διαδικασία αιτήσεων για τη φοίτηση σε αυτά  κ. Κεραμέως είπε πως ήδη «τρέχουν» οι αιτήσεις για εγγραφή είτε για εξετάσεις σε πρότυπα σχολεία είτε για κλήρωση σε πειραματικά. Καταληκτική ημερομηνία  λήξης των διαδικασιών είπε είναι το Σάββατο 20 Ιουνίου,  τονίζοντας ότι  από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργούν 28 πρότυπα και 34 πειραματικά σχολεία. Στόχος είναι να επεκταθούν τα πρότυπα ή πειραματικά σχολεία σε όλες τις περιοχές της χώρας και να δοθεί η δυνατότητα σε δημόσια σχολεία να μετατραπούν σε πρότυπα ή πειραματικά.

Αναφερόμενη επίσης στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, σημείωσε πως «θα αξιολογούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα οι εκπαιδευτικοί των πρότυπων σχολείων». Το συνολικό πλαίσιο της διαδικασίας που θα ακολουθείται στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών για όλα τα σχολεία θα ανακοινωθεί μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς. Ενώ στο πλαίσιο της αξιολόγησης θα υπάρχει και εξωτερική αξιολόγηση. «Στόχος της αξιολόγησης είναι να πάνε όλα τα σχολεία πιο ψηλά και να δώσουμε κίνητρα για βελτίωση» σημείωσε.

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ήταν ένα από τα σημεία που στάθηκε η υπουργός τονίζοντας ότι «Αξιολόγηση και επιμόρφωση είναι δύο έννοιες αλληλένδετες».

Σχετικά με τη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, επισήμανε πως ενισχύονται οι προσπάθειες για την συνεργασία με Πανεπιστήμια του εξωτερικού σε όλα τα επίπεδα. Ειδική αναφορά έκανε στην συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ στον τομέα της εκπαίδευσης, λέγοντας ότι  «Θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία στα ελληνικά Πανεπιστήμια».

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

  • Ακολουθήστε μας στα social media:

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.