Νίκη Κεραμέως: Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοικτά σχολεία

“Είχαμε ένα χρέος στα παιδιά να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο, τα σχολεία. Ακούμε τους ειδικούς, είχαμε ομόφωνη εισήγηση. Η πορεία της πανδημίας είναι καθοδική, και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία. Έχουμε μια προηγούμενη εμπειρία από τα γυμνάσια και τα λύκεια. Δεν είχαμε ούτε ένα κρούσματα και επιπλέον είχαμε μια υποδειγματική τήρηση των μέτρων.
Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοικτά σχολεία. Τα παιδιά του δημοτικού έχουν μείνει εκτός δομών ήδη 3 μήνες. Κοιτάξτε γύρω σας. Έχουν ανοίξει τα πάντα πλέον. Τα παιδιά είναι έξω παίζουν χωρίς κανόνες και μέτρα. Πολύ καλύτερο να βρίσκονται στο σχολείο όπου τηρούνται τα μέτρα και θα μάθουν να ζουν στη νέα κανονικότητα, από την στιγμή που έχουμε δει ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων δεν έχει οδηγήσει σε αύξηση.
Τα σχολεία θα ανοίξουν πριν τις 11 Σεπτεμβρίου , το νέο διδακτικό έτος, 2020-21, αλλά όχι πιο νωρίς από την 1η Σεπτεμβρίου”.  [ υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως (26.05.2020, ΣΚΑΙ)

Δείτε:

Εγκύκλιος: Οδηγίες στα Δημοτικά για τη διδασκαλία τριών γνωστικών αντικειμένων πριν τη λήξη των μαθημάτων

2 thoughts on “Νίκη Κεραμέως: Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοικτά σχολεία

  1. Πάντως πλάκα έχουν από το υπουργείο!! Παράταση έτους για όλους εκτός απο τις ειδικές δομές ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ!!! Απο 15 Ιουνίου που τελείωναν τους πήγε στις 12!!!!

  2. Κατανομή συσκευασμένου αντισηπτικού για τις ανάγκες των εκπαιδευτικών δομών! Ωραία! Γιατί πάλι ξεχνάτε τις ειδικές δομές;;;Οι ειδικές δομές δε χρειάζονται αντισηπτικό; Αυτό πρέπει να σταματήσει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.