Νέες απειλές γονέων προς εκπαιδευτικούς με εξώδικα, για τις μάσκες!

Φραστικές απειλές δέχονται καθημερινά διευθυντές και εκπαιδευτικοί σχολείων από γονείς, που δε θέλουν τα παιδιά τους να φορέσουν μάσκες μέσα στις σχολικές αίθουσες, ενώ τις τελευταίες μέρες τα εξώδικα «πέφτουν βροχή», προς τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ (δάσκαλοι) και ΟΛΜΕ (καθηγητές).

Γονείς απειλούν φραστικά, στέλνουν επιστολές στους διευθυντές και εξώδικα στα οποία αναφέρουν ότι θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη εφόσον επιβάλλουν στα παιδιά τους τη μάσκα, ενώ ταυτόχρονα ζητούν γραπτές διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας για την υγεία των μαθητών, προκειμένου να τις προσκομίσουν εφόσον οι ίδιοι κρίνουν, για δικαστική χρήση.
Εκατοντάδες γονείς δηλώνουν ότι ο ανήλικος εντός μονάδας εκπαίδευσης αντιμετωπίζεται ως λήπτης υπηρεσιών υγείας, χωρίς την έγκριση και την παρουσία του νόμιμου κηδεμόνα και ότι οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν χρέη υγειονομικού επόπτη. Τονίζουν επίσης ότι τα σχολεία δεν ανήκουν σε κυβερνήσεις, υπουργεία και εκπαιδευτικούς, ούτε κανένα δημόσιο σχολείο αποτελεί προσωπική ιδιοκτησία κανενός διευθυντή ή συλλόγου διδασκόντων!
Όλες οι επιστολές έχουν «απειλητική χροιά», ενώ χαρακτηριστική είναι αυτή, που στάλθηκε προς τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, η οποία έχει τις υπογραφές τα ονόματα και και τα τηλέφωνα 217 γονέων η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο ανήλικος εντός μονάδας εκπαίδευσης αντιμετωπίζεται ως λήπτης υπηρεσιών υγείας, χωρίς την έγκριση και την παρουσία κηδεμόνα μέσω της χρήσης μη πιστοποιημένου προϊόντος για ιατρικό σκοπό (μη ιατρικής μάσκας)!
Εσείς αντί να είστε εκπαιδευτικοί κι επόπτες ανηλίκων στα σχολεία, αναλαμβάνεται χρέη υγειονομικού επόπτη αλλά χωρίς έγκυρη γονική συγκατάθεση, εξειδικευμένες γνώσεις και τήρηση κανόνων δεοντολογίας ως απαραίτητες προϋποθέσεις! Αν δεν έχετε καταλάβει την επικινδυνότητα και τις νομικές περιπλοκές και συνέπειες αυτών που καλείστε να κάνετε στα σχολεία, είναι απόλυτη ανάγκη να το καταλάβετε τώρα! Κανένα σχολείο δεν μπορεί με μια απλή ΚΥΑ να μετατραπεί σε παρακλινική!»

Τι λέει ο πρόεδρος της ΔΟΕ

«Δεχόμαστε απειλητικές επιστολές για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σχολεία από ανθρώπους της κατηγορίας που διαμαρτυρήθηκαν την Κυριακή», δήλωσε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Θανάσης Κικινής, προσθέτοντας ότι οι υπερβολικές αντιδράσεις κατά του μέτρου θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με θωράκιση του εκπαιδευτικού.Απειλούν ότι θα στραφούν ακόμη και με ένδικα μέσα κατά εκπαιδευτικών που θα προσπαθήσουν να φορέσουν τη μάσκα στα παιδιά τους».
Όπως τονίζει ο κ. Κικινής «γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει το θεσμικό πλαίσιο που θα θωρακίσει τους εκπαιδευτικούς για να μην έχουν και προβλήματα προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά τους. Θεμιτή η στάση των διαμαρτυρόμενων γονέων για τη χρήση της μάσκας, όλες οι απόψεις στη δημοκρατία είναι σεβαστές, όμως αυτή τη στιγμή οι εντολές των λοιμωξιολόγων είναι να τηρηθεί το μέτρο της χρήσης της μάσκας»
«Για την εφαρμογή του μέτρου της μάσκας, απαραίτητη είναι η επικοινωνία και η ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας και όχι η τιμωρητική διάθεση απέναντι στους μαθητές που τυχόν απειθαρχούν, με παραίνεση των γονέων τους», δηλώνει και η κ. Αθηνά Λινού καθηγήτρια επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα  δημοσιεύματα με καταγγελίες ότι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν εξώδικα από γονείς μαθητών, οι οποίοι απειλούν με προσφυγές στη Δικαιοσύνη εφόσον δάσκαλοι και καθηγητές επιβάλλουν στα παιδιά τους τη χρήση μάσκας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο τα επίμαχα εξώδικα ώστε να εξακριβωθεί αν διαπράττονται αξιόποινες πράξεις . Η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να εξεταστεί ειδικά, τυχόν διάπραξη των αδικημάτων της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών, της διέγερσης σε ανυπακοή και της παράνομης βίας.

Πηγή:ethnos.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.