Νέα Εγκύκλιος υπουργείου Εσωτερικών για δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου

Παροχή οδηγιών για δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου που θα συνεχίσουν να ισχύουν και από σήμερα 1/9/2020 και οδηγίες για την άδεια ειδικού σκοπού δημοσίων υπαλλήλων των οποίων τα τέκνα δεν προσέρχονται στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς κατόπιν υποβολής υπεύθυνης δήλωσης, ότι το τέκνο ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου  ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή ήδη νοσεί.

Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του
κορωνοϊού

Σχετ.: Η αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/124/15984/17.8.2020 (ΑΔΑ: 9ΠΙ946ΜΤΛ6-ΝΟΒ) εγκύκλιος.

Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής εγκυκλίου και βάσει της διαμορφωθείσας μέχρι στιγμής κατάστασης, όσον αφορά μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε τα εξής:

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Οι οδηγίες που παρασχέθηκαν με την ως άνω σχετική αρ. ΔΙΔΑΔ Φ.69/124/15984/17.8.2020 (ΑΔΑ: 9ΠΙ946ΜΤΛ6-ΝΟΒ) εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας, συνεχίζουν να ισχύουν και από 1ης/9/2020. Για την άρση ή την τροποποίηση των εν λόγω οδηγιών θα ακολουθήσει νεώτερη εγκύκλιος, μέχρι την έκδοση της οποίας θα συνεχίσουν να ισχύουν οι οδηγίες που δόθηκαν με την ως άνω εγκύκλιο.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 

Υπενθυμίζεται ότι δημόσιες υπηρεσίες τελούν σε πλήρη λειτουργία. Ειδικότερα, η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Με ευθύνη του οικείου Προϊσταμένου τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι κατά την εξυπηρέτηση των πολιτών είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο από τον πολίτη όσο και από τους υπαλλήλους του Δημοσίου. Επιπλέον, και εφόσον οι πολίτες προσέρχονται χωρίς προγραμματισμένο ραντεβού, κατά την είσοδο των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες, οι αρμόδιοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες υποδοχής θα πρέπει να  ενημερώνουν τους πολίτες για την τήρηση των ως άνω μέτρων και ταυτόχρονα να ειδοποιούν εκ των προτέρων τους υπαλλήλους που θα τους εξυπηρετήσουν, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός κατά την εξυπηρέτησή τους. (βλ. σχετικές ρυθμίσεις των αρ. 5Α και αρ. 22 της αρ. Δ1α/ΓΠοικ.53080/29-8-2020 [Β΄ 3611] Π.Ν.Π.). Υπενθυμίζεται ότι κατά τον καταμερισμό προσέλευσης του προσωπικού του δημοσίου σε τρεις διακριτές βάρδιες (7.μ. 8 π.μ. και 9.π.μ.) θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και το γεγονός της πλήρους λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, ώστε να εξασφαλίζεται ταυτόχρονα και η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών.

  • Η νέα εγκύκλιος είναι διαθέσιμη, εδώ.

              

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.