Νέα Διευκρινιστική Εγκύκλιος Υ.ΠΑΙ.Θ: Πιστή εφαρμογή των μέτρων, αύξηση κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Με νέα εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας, ζητά από τους εκπαιδευτικούς να επιμένουν στη χρήση της μάσκας και να ενημερώνουν αναλυτικά τους γονείς για την αναγκαιότητά της.

Καθημερινή ενημέρωση για τις απουσίες των μαθητών, πιστή εφαρμογή της εγκυκλίου για την υποχρεωτικότητα της μάσκας στις αίθουσες και αναλυτικές οδηγίες, προς τους γονείς για την αναγκαιότητα χρήσης της μάσκας, ζητά από τα σχολεία το υπουργείο Παιδείας, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία καθημερινά αυξάνονται. Μετά τις απανωτές περιπτώσεις γονέων, που δεν αφήνουν τα παιδιά τους, να φοράνε μάσκα στο σχολείο, το υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να επανέλθει με διευκρινιστική εγκύκλιο ζητώντας την πιστή εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί για τους «αρνητές της μάσκας».

Με δεδομένο ότι τα κρούσματα covid-19, στα σχολεία αυξάνονται καθημερινά το υπουργείο Παιδείας, επιθυμεί να εφαρμοστούν με απόλυτη αυστηρότητα τα μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς οι αρμόδιοι καθημερινά θα αναγκάζονται να κλείνουν τμήματα σχολείου ή και ολόκληρες σχολικές μονάδες. Ο προϊστάμενος σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κων. Τσαχαλάς, μετά τα περιστατικά ανυπακοής, που παρατηρήθηκαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων, ζητά από τους εκπαιδευτικούς να προσπαθούν να ενημερώσουν τους γονείς αναλυτικά και ταυτόχρονα να εκπαιδεύουν τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού στη σωστή χρήση της μάσκας.

Επίσης επαναλαμβάνει ότι οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα θα παίρνουν απουσία και θα ακολουθεί η απομόνωσή τους σε ειδικό χώρο, έως ότου τους παραλάβουν οι γονείς τους.

Η διευκρινιστική εγκύκλιος μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 118259/ΓΔ4/09-09-20 εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ, παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή της και ειδικότερα της παρ. 7 του άρθρου 2 όπου ορίζεται: Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του. Ο ειδικός χώρος ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων, υπό την εποπτεία του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Κατά την άφιξη των γονέων/κηδεμόνων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.» Επιπλέον θα πρέπει ληφθεί υπόψη η παρ. 1 του άρθρου 2 της παραπάνω ΚΥΑ όπου ορίζεται ότ: «Ειδικά για τους μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως και την Γ’ Δημοτικού ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας…».

  • Η νέα εγκύκλιος είναι διαθέσιμη, εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.